середу, 12 серпня 2015 р.

Рататуй та натхнення:)


   Привіт, сьогоднішній пост найкраще підійде для мрійників-ентузіастів у пошуках натхнення, для любителів мультфільмів та звичайно для тих, хто обожнюють куховарити! 
   Ні для кого не секрет, що всі ми сприймаємо інформацію по різному, по різному робимо висновки, навіть, після прочитання одної книжки, чи перегляду фільму... Ну от, можливо я стала іншою людиною, але ще пів року тому переглядаючи, усім нам знайомий мультфільм - Рататуй, я бачила лише мишеня Ремі, яке завдяки своєму неймовірному таланту і досяг "висот" у кулінарії... Можливо, я просто уважніше його переглянула, але мої думки стосовно Ремі та мультфільму кардинально змінились! 


"Вміння куховарити не для слабаків! Треба бути вигадливим, хоробрим, пробувати і помилятись... І не думати, що тобі може стати на заваді твоє походження, слухайся своєї душі... Це правда, готувати може кожен, але досягти висот - лиш сміливці!"

Ця цитата шеф-кухаря Густо змусила замислитись над тим, чи достатньо я смілива для цього, чи вийде в мене подолати усі труднощі та досягти своєї мети, як у малого Ремі... На ці питання відповідь дасть час, а я в свою чергу навчатимусь, йтиму/бігтиму/повзтиму вперед і лише вперед(!) та, звичайно, те що ніколи не зазнає змін - слухатимусь своєї душі, готуватиму♥!
   
   Ну і як же без рецепту? Готуємо страву, родом з Провансу, ту ж, що готував Ремі для критика Его. Усім успіхів та Bon Appétit!

                                            Потрібно:



  • цибуля             - 1 шт.
  • часник             - 3 зуб.
  • болгарський перець - 1 шт.
  • помідори           - 5 шт.(великі)
  • баклажан           - 1 шт.
  • кабачок/цукіні     - 1 шт.
  • сіль, перець, паприка - за смаком.
  • чебрець            - 5 гілочок


Приготування: 

1. Цибулю та часник подрібнюємо та пасеруємо на оливковій олії у сотейнику.



2. Болгарський перець нарізаємо кубиком та додаємо у сотейник. Додаємо сіль, перець.



3. Помідори бланшируємо та додаємо у сотейник. Тушкуємо 5-10 хвилин на середньому вогні, після чого додаємо 2 гілочки чебрецю та подрібнюємо майбутній соус в блендері до однорідності. 




4. Соус рівномірно викладаємо на низ форми для випікання майбутньої страви. На соус викладаємо порізані кульцями помідори, баклажан та кабачок/цукіні, притрушуємо оливковою олією, додаємо сіль, перець та чебрець. 




5. Зверху форму накриваємо фольгою та випікаємо при 200 градусах до м'якості овочів.


Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар