вівторок, 2 вересня 2014 р.

Шарлотка

   Привіт, привіт! Сьогодні був чудовий ранок та день і сподіваюсь вечір не підведе.

   Тому сьогодні хочу поділитись з Вами рецептом, який сама відкрила для себе нещодавно, проте була вражена! Сьогодні готуватимемо всім добре відому - шарлотку. Особливість мого рецепту полягає в тому, що ми не використовуватимемо ні соди гашеної оцтом, ні розпушувача! Яйця + цукор + борошно + декілька яблук і ми отримаємо пишну шарлотку! І тут постає питання, а в чому секрет(?) мм(?!) як так вона вийде пишною без розпушувача і т.п.(?!!). А секрет в якісному та довгому збиванні яєць з цукром! За час збивання (7-10 хвилин) тісто насичується киснем і за рахунок цього при випіканні підіймається! До речі, замість яблук можна спробувати приготувати таку випічку із грушами (наступного разу так і зроблю), ну або 50% - яблук, та 50% - груш. Ось і все... Приступимо? ;)

Потрібно:
  • яйця    - 5 шт.
  • цукор   - 200 г.
  • борошно - 200 г.
  • яблука  - 3-4 шт. (залежить від розміру)
  • кориця  (за бажанням)
Приготування: 

1. Яйця збиваємо з цукром 7-10 хвилин. Додаємо просіяне борошно та перемішуємо, ось і все тісто готове!

 

2. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину та нарізуємо дольками.


3. Форму для запікання змащуємо маслом. На дно форми викладаємо яблука, за бажанням посипаємо корицею та заливаємо тістом, щоб покрити всі яблука. 



4. Для такого тіста я розігріваю духовку до 200 - 220 градусів, чекаю 10 хвилин, ставлю форму з тістом/пирогом в духовку і відразу ж зменшую температуру до 180. Це один з методів, щоб досягти стовідсоткового підіймання тіста! Отже при 180 градусах випікаємо шарлотку приблизно 40 хвилин. Після чого її охолоджуємо та подаємо!




   І от поки я писала статтю, тато з мамою прийшли додому і більшої частини шарлотки не стало, це при тому що я її навіть не скуштувала (!). До речі, коли вперше її приготувала, тато назвав цю шарлотку тортом, а це Огогогооо яка похвала! Тому надихаємось, йдемо творити Ваші шедевральні шарлотко-торти та радувати своїх близьких! ♥








З любов'ю, Ваша БараБолька ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар