для тіста (варіант №1)
- борошно - 250 г.
- сіль - щіпка
- цукор - 1 ч.л.
- масло - 100 г.
- жовток - 1 шт.
- вода - 1-2 ст.л.
для тіста (варіант №2)
- борошно - 300 г.
- сода - 0,5 ч.л.
- маргарин - 150 г.
- сметана - 200 г.
для начинки:
- цибуля - 4 шт.
- гриби - 400 г.
- плавлений сир - 4 шт.
- яйця - 4 шт.
Приготування:
1. Готуємо тісто. Для цього у мисці змішуємо сипучі інгредієнти (борошно, сіль, цукор, сода) потім додаємо масло/маргарин (кімнатної температури, порізане на кубики) та вимішуємо тісто. Додаємо жовток і воду/сметану та вимішуємо тісто і формуємо кулю. Завертаємо тісто у харчову плівку та кладемо в холодильник на 1 годину.
2. Готуємо начинку, для цього цибулю нарізуємо кубиком та пасеруємо. Гриби нарізуємо скобочками та додаємо до цибулі, солимо та тушкуємо 15-20 хвилин до готовності, перекладаємо у миску.
3. Плавлений сир тремо на мілкій тертці та додаємо до грибів з цибулею. Перемішуємо, додаємо яйця та все добре перемішуємо.
4. Дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо та викладаємо у змащену маслом форму. На тісто кладемо пергаментний папір та груз (у мене - квасоля), випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
5. На запечену основу рівним шаром викладаємо начинку та ставимо назад у духовку на 30-40 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар