неділя, 21 вересня 2014 р.

Пиріг з цибулею, грибами та сиром

   Привіт! Сьогодні ділюсь рецептом простого, але дуже смачного пирога з цибулею, грибами та плавленим сиром. Пропоную відразу 2 варіанти тіста, 1-й варіант - тонке пісочне тісто, 2-й - звичайне та більш економне тісто розраховане на більшу товщину. Я от люблю коли тіста набагато менше ніж самої начинки, тому якщо смаки у нас збігаються, то для Вас варіант №1 буде ідеальним! Смачного! :)
Потрібно: 
для тіста (варіант №1)

  • борошно - 250 г.
  • сіль    - щіпка
  • цукор   - 1 ч.л.
  • масло   - 100 г.
  • жовток  - 1 шт.
  • вода    - 1-2 ст.л.
для тіста (варіант №2)
  • борошно  - 300 г.
  • сода     - 0,5 ч.л.
  • маргарин - 150 г.
  • сметана  - 200 г.
для начинки:
  • цибуля        - 4 шт.
  • гриби         - 400 г.
  • плавлений сир - 4 шт.
  • яйця          - 4 шт.
Приготування:

1. Готуємо тісто.  Для цього у мисці змішуємо сипучі інгредієнти (борошно, сіль, цукор, сода) потім додаємо масло/маргарин (кімнатної температури, порізане на кубики) та вимішуємо тісто. Додаємо жовток і воду/сметану та вимішуємо тісто і формуємо кулю. Завертаємо тісто у харчову плівку та кладемо в холодильник на 1 годину.

2. Готуємо начинку, для цього цибулю нарізуємо кубиком та пасеруємо. Гриби нарізуємо скобочками та додаємо до цибулі, солимо та тушкуємо 15-20 хвилин до готовності, перекладаємо у миску.



3. Плавлений сир тремо на мілкій тертці та додаємо до грибів з цибулею. Перемішуємо, додаємо яйця та все добре перемішуємо.



4. Дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо та викладаємо у змащену маслом форму. На тісто кладемо пергаментний папір та груз (у мене - квасоля), випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.


5. На запечену основу рівним шаром викладаємо начинку та ставимо назад у духовку на 30-40 хвилин.


Немає коментарів:

Дописати коментар