середа, 16 вересня 2015 р.

Ньокки з вершково-грибним соусом | Gnocchi with mushroom cream sauce

   В українській кухні є така страва, як - галушки, ну от італійські ньокки - це все ті ж галушки, але з одною відмінністю. Вона полягає в тому, що ньокки готуються з додаванням картоплі, тому страва виходить м'якша та смачніша. Але як виявилось в Галичині є страва під назвою "палюшки" - кортопляні галушки! Давайте ж спробуємо приготувати італійські ньокки, або ж наші палюшки прямо зараз!:)

+ нове відео від FOOD like ART:)


Потрібно:
  • бараболя - 500 г.
  • борошно - 150 г.
  • масло      - 1 ст.л.
  • цибуля   - 1 шт.
  • гриби     - 300 г.
  • часник   - 1-2 зуб.
  • вершки - 150 г.
  • сіль
  • петрушка
Приготування:

1. Бараболю миємо, перекладаємо у каструлю та заливаємо холодною водою.

2. Ставимо на вогонь, солимо, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо до готовності.

3. Гаряча бараболя вбирає менше борошна, а це означає, що готові ньокки вийдуть м'якшими, отже ще з гарячої бараболі швиденько і обережно знімаємо шкуринку.

4. Натираємо бараболю на мілкій тертці. До неї додаємо просіяне борошно та сіль, замішуємо тісто...

5. З тіста формуємо ковбаску, розділяємо її на 4-ри частини. Кожну з 4-х частин розкачуємо у ковбаски товщиною 1,5 - 2 см. і кожну нарізаємо шматочками по 1,5 - 2 см. 

6. Ці шматочки тіста, вже і є заготовками для ньокків, але за допомогою виделки можна надати їм рельєфу. Завдяки рельєфу ньокки краще вберуть в себе соус + це гарно, хоча виходить це не з першого разу, але тіста в нас достатньо:)


7. Варимо ньокки у киплячій, підсоленій воді 5-7 хвилин, до стану al dente.

8. Поки ньокки варяться, ми займемось соусом. Для цього на оливковій олії пасеруємо, нарізану мілким квадратиком, цибулю та часник. Додаємо нарізані слайсами гриби на обсмажуємо... Додаємо сіль, вершки, ваші улюблені спеції та ньокки приготовлені al dente.

9. Тримає на вогні до загустіння вершків та подаємо притрусивши свіжою петрушкою.


Ось і все італійські gnocchi з вершково-грибним соусом готові!)

Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!;)

1 коментар:

  1. в центральних регіонах України не знають що таке кнедлі або палюшки - у них все варене тісто - галушки))) просто можуть бути класичні, а ще - сирні (ліниві вареники по-нашому), картопляні, пастернакові (дуууже смачні!)...

    ВідповістиВидалити