понеділок, 3 листопада 2014 р.

Пісочне печиво



   Я на всі сто відсотків впевнена, що кожен з нас їв це ніжне за смаком та розсипчасте за своєю структурою печиво, також ні для кого не секрет, що більшість з нас намагались приготувати ці ласощі вдома. Проте, як і завжди працюючи з тістом, для того щоб отримати хороший результат потрібно знати декілька простих, але дуже суттєвих правил, сьогодні ми про це і поговоримо.
   Основою такого печива є пісочне тісто, яке також можна використовувати для відкритих/закритих пирогів, тортів та тарталеток. Найсуттєвішу роль серед інгредієнтів має - вершкове масло (саме воно надає випічці розсипчастої структури), а найсуттєвішим правилом вдалих пісочних виробів є те, що всі інгредієнти мають бути охолодженими, а сам процес вимішування тіста має займати не більше 3-х хвилин. Середня температура тіста не має перевищувати 20 градусів, з тіста такої температури можна розпочинати формування майбутньої випічки ( в цьому Вам допоможе величезний асортимент формочок). Також далеко не останню роль у приготування пісочного тіста займає правильне співвідношення інгредієнтів - масло: цукрова пудра: борошно - 2:1:4 і тому масла має бути у двічі більше за цукрову пудру, а борошна - у двічі більше за масло.
   Ну от здається і всі секрети ой тонкощі приготування пісочного тіста! Хоча НІ, є один маленький секретик... Для збагачення смаку та аромату випічки кондитери додають у тісто такі прянощі: ваніль, кориця, гвоздика, аніс та інші. Ось тапер, точно все! ;)
   Будемо готувати? :)


Потрібно:

  • масло         - 200 г.
  • цукрова пудра - 100 г.
  • яйця          - 2 шт.
  • сметана       - 1/2 ст.л.
  • сіль          - щіпка
  • борошно       - 400 г.
  • розпушувач    - 10 г.
+ відео рецепт від FOOD like ART:



Приготування:

1. Холодне вершкове масло швидко подрібнюємо на крупній тертці, додаємо просіяну цукрову пудру та розтираємо виделкою.



2. До масла помішуючи по одному додаємо яйця, потім сметану і сіль, все перемішуємо. 


3. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем та вимішуємо. Правильно вимішане тісто має бути однорідним та еластичним. Загортаємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин.




4. За допомогою скалки та пергаментного паперу розкачуємо тісто, формуємо печиво та випікаємо у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.



5. Після випікання печиво залишаємо на 15 хвилин охолонути, а після цього вмикаємо свою безмежну фантазію та прикрашаємо наше неперевершено ніжне, розсипчасте та смачне домашнє пісочне печиво. ;)





З любов'ю, Ваша БараБолька ;)
Також готуйте:


Жульєн з грибами
Тарталетки з ягодами

Немає коментарів:

Дописати коментар