Я на всі сто відсотків впевнена, що кожен з нас їв це ніжне за смаком та розсипчасте за своєю структурою печиво, також ні для кого не секрет, що більшість з нас намагались приготувати ці ласощі вдома. Проте, як і завжди працюючи з тістом, для того щоб отримати хороший результат потрібно знати декілька простих, але дуже суттєвих правил, сьогодні ми про це і поговоримо.
Основою такого печива є пісочне тісто, яке також можна використовувати для відкритих/закритих пирогів, тортів та тарталеток. Найсуттєвішу роль серед інгредієнтів має - вершкове масло (саме воно надає випічці розсипчастої структури), а найсуттєвішим правилом вдалих пісочних виробів є те, що всі інгредієнти мають бути охолодженими, а сам процес вимішування тіста має займати не більше 3-х хвилин. Середня температура тіста не має перевищувати 20 градусів, з тіста такої температури можна розпочинати формування майбутньої випічки ( в цьому Вам допоможе величезний асортимент формочок). Також далеко не останню роль у приготування пісочного тіста займає правильне співвідношення інгредієнтів - масло: цукрова пудра: борошно - 2:1:4 і тому масла має бути у двічі більше за цукрову пудру, а борошна - у двічі більше за масло.
Ну от здається і всісекрети ой тонкощі приготування пісочного тіста! Хоча НІ, є один маленький секретик... Для збагачення смаку та аромату випічки кондитери додають у тісто такі прянощі: ваніль, кориця, гвоздика, аніс та інші. Ось тапер, точно все! ;)
Будемо готувати? :)
Основою такого печива є пісочне тісто, яке також можна використовувати для відкритих/закритих пирогів, тортів та тарталеток. Найсуттєвішу роль серед інгредієнтів має - вершкове масло (саме воно надає випічці розсипчастої структури), а найсуттєвішим правилом вдалих пісочних виробів є те, що всі інгредієнти мають бути охолодженими, а сам процес вимішування тіста має займати не більше 3-х хвилин. Середня температура тіста не має перевищувати 20 градусів, з тіста такої температури можна розпочинати формування майбутньої випічки ( в цьому Вам допоможе величезний асортимент формочок). Також далеко не останню роль у приготування пісочного тіста займає правильне співвідношення інгредієнтів - масло: цукрова пудра: борошно - 2:1:4 і тому масла має бути у двічі більше за цукрову пудру, а борошна - у двічі більше за масло.
Ну от здається і всі
Будемо готувати? :)
Потрібно:
- масло - 200 г.
- цукрова пудра - 100 г.
- яйця - 2 шт.
- сметана - 1/2 ст.л.
- сіль - щіпка
- борошно - 400 г.
- розпушувач - 10 г.
+ відео рецепт від FOOD like ART:
Приготування:
1. Холодне вершкове масло швидко подрібнюємо на крупній тертці, додаємо просіяну цукрову пудру та розтираємо виделкою.
2. До масла помішуючи по одному додаємо яйця, потім сметану і сіль, все перемішуємо.
3. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем та вимішуємо. Правильно вимішане тісто має бути однорідним та еластичним. Загортаємо його в харчову плівку та ставимо в холодильник на 30 хвилин.
4. За допомогою скалки та пергаментного паперу розкачуємо тісто, формуємо печиво та випікаємо у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
5. Після випікання печиво залишаємо на 15 хвилин охолонути, а після цього вмикаємо свою безмежну фантазію та прикрашаємо наше неперевершено ніжне, розсипчасте та смачне домашнє пісочне печиво. ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар