понеділок, 13 липня 2015 р.

Чорничний пиріг


   Любите чорницю та легкі романтичні фільми? Якщо так, то в мене є для вас чудна пропозиція як провести цю ніч! 

♦ Отже, пункт перший: готуємо пиріг, у який важко не закохатись! Я обожнюю ягоди, а найбільше - чорницю, чорницю у будь-якому її вигляді...свіжа вона, чи заморожена, у пирозі, чи просто у смузі, чорниця - це моя любов! А у поєднанні з ніжним, пісочним тістом та ще й морозивом, оо..це райська насолода! 
♦ Пункт другий: запасаємось морозивом, ванільним.. чим більше - тим краще! 
♦  Пункт третій: поїдати приготовану нами смакоту рекомендую під, як і обіцяла, легкий романтичний фільм "Мої чорничні ночі"!
♦ Пункт четвертий: вмощуємось зручніше на дивані, разом з близькою людиною, або ж з котом... З близькою людиною звісно ж тепліше, але якщо вже так вийшло що цю ніч ви вирішили провести з котом... не забудьте, що вам дістанеться більше пирога, хіхі! ;)

Як вам такий план? Розпочинаємо втілювати його в життя?:)

Потрібно:

для пісочного тіста (рецепт тут):
  • масло         - 200 г.
  • цукрова пудра - 100 г.
  • яйця          - 2 шт.
  • сметана       - 1/2 ст.л.
  • сіль          - щіпка
  • борошно       - 400 г.
  • розпушувач    - 10 г.
для начинки:

  • білок яйця - 1 шт.
  • чорниця   - 600 г. 
  • цукор     - 2 ст.л.
  • крохмаль  - 4 ст.л.
  • кориця, цедра лимона (за бажанням) 

для презентації:

  • м'ята
  • морозиво
  • чорниця
Приготування:



1. Чорницю промиваємо та просушуємо.


2. Змішуємо цукор, крохмаль, корицю, цедру лимона та підготовлену чорницю. Перемішуємо всі інгредієнти злегка натискаючи лопаткою/ложкою, щоб чорниця пустила сік.

3. Підготовлене заздалегідь, пісочне тісто дістаємо з холодильника, розділяємо, приблизно, на дві частини. 

4. Першу частину пісочного тіста розкачуємо, викладаємо у змащену маслом форму для випікання, змащуємо його збитим білком (це допоможе нашому тісту втримати начинку всередині) та викладаємо на неї начинку для майбутнього пирога.



5. Другу частину тіста, яка накриватиме наш пиріг, розкачуємо на пергаментному папері (щоб потім було простіше перекласти тісто на пиріг) у тонкий шар та за допомогою круглої форми, у шаховому порядку робимо отвори. Такий спосіб звісно ж не обов'язковий, можна готувати цей пиріг і у відкритому вигляді, або ж накривши його тістом сформованим по іншому, варіацій на цю тему є безліч :)



6. Обережно перекинувши тісто, відокремлюємо його від пергаментного паперу, та викладаємо на пиріг. 


7. Зайве тісто зрізуємо. Залишивши 2 сантиметри висоти бортиків ( від начинки + шару тіста, що його накриває) решту - зрізуємо. Після чого бортики обережно вкладаємо на пиріг.


8. Ставимо пектися у попередньо розігріту до 190 градусів духовку до утворення рум'янцю на пирозі. :)




Подаємо з листям м'яти, кулькою морозива та ягідками чорниці.

Перший пункт виконано, сподіваюсь ви все продумали і вже купили відерце морозива, отже залишилось лише 2-ва з 4-х пунктів, ви рухаєтесь у правильному напрямку... Бажаю, щоб ваша чорнична ніч, пройшла незабутньо!!




Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART! ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар