понеділок, 11 серпня 2014 р.

Як збити вершки?

   Доброго ранку! Як я і обіцяла у попередній статті, сьогодні я детально розпишу все, що сама знаю, про вершки для збивання. Отже відразу скажу, що все просто(!), варто лише знати декілька правил.
   Якщо посидіти годинку на просторах інтернету можна знайти масу цікавих та змістовних статей та навіть форумів на тему "Як же правильно збивати вершки?", але досить таки важко знайти статтю в якій зібрані дійсно перевірені рекомендації до яких варто прислухатись. Тому я вирішила написати про це повноцінну статтю, а не маленький пунктик до цієї.

Отже, розпочинаємо:


  • Жирність:
Для приготування крему зі збитих вершків обираємо вершки 30% жирності і більше, тому що 10-20% занадто рідкі для збивання і годяться для додавання у каву/чай.
  • Температура:

Вершки мають бути холодними (дуже холодними), тому перед збиванням ставимо вершки, посуд у якому збиватимемо їх та вінчик у морозилку на 15 хвилин. Якщо використовувати вершки кімнатної температури, або навпаки - замерзлі, то при збиванні відбудеться розшарування.



  • З цукром:

Якщо потрібно збити вершки з цукром, то краще використовувати цукрову пудру, так як вершки високої жирності збиваються швидко - цукор не встигає розчинитись. Рекомендують на 200 мл. вершків додавати 30 г. цукрової пудри, але це вирішуйте самі за своїм смаком. Цукрову пудру додаємо, трохи збивши вершки.

  • З іншими інгредієнтами:

Інші інгредієнти такі як кава, лікер, какао або ароматизатори, потрібно додавати в малій кількості, коли вершки вже будуть готові.

  • Міксер чи вінчик?

На мою думку немає ніякої різниці збивати міксером чи вінчиком. Міксером - швидше, вінчиком - довше... + збивати вінчиком - чудна зарядка для рук, можна з часом і м'язи рук підкачати ;) Збиваючи міксером використовуємо не більше 200 мл. за раз. Починаємо з найменшої швидкості поступово збільшуючи її.




  • Час збивання та готовність:

Приблизний час збивання: 2-5 хвилини. Готовність перевіряємо на око, правильно збиті вершки повинні тримати свою форму, а не розтікатись. 

  

 Ось і все, успіхів! ;)




Немає коментарів:

Дописати коментар