На FOOD like ART рецепт найпопулярнішої італійської піци - класичної "Маргарити"! Одна піца, одна стаття, проте аж 3 відео на YouTube, але все по черзі...
Розпочнемо з фуд-вікіпедії! Якщо поставити питання: "З якою стравою у Вас асоціюється Італія?", то більшість не задумуючись відповіли б, що це - піца! Отже хоч ми і звикли вважати Італію батьківщиною піци, насправді схожі страви готували ще в Стародавньому Єгипті, Греції, Римі... З часом "плоский пиріг запечений з різними начинками" удосконалювався і врешті-решт перетворився на сучасну, відому усім італійську піцу! Саме у Неаполі пекарі розпочали випікати коржі з тіста, які зверху покривали шаром томатів, посипали сушеними травами, поливали рослиною олією та притрушували сиром. Нагадує сучасну піцу, чи не так?
"Маргарита" - найпопулярніша італійська піца! Названа вона на честь королеви Маргарити, дружини короля Умберто, яка так хотіла завоювати серця своїх підданих, що вирішила спробувати їх улюблену страву (хоч в той час піца була їжею бідняків, і куштувати її у заможних родинах було неприйнятно)! Піца для королеви містила у собі томати, сир та базилік; кольори цих інгредієнтів відтворювали кольори італійського прапору: червоний, білий і зелений! Таким чином піца отримала не лише свою величну назву, а й честь називатись символом Італії!
"Маргарита" - найпопулярніша італійська піца! Названа вона на честь королеви Маргарити, дружини короля Умберто, яка так хотіла завоювати серця своїх підданих, що вирішила спробувати їх улюблену страву (хоч в той час піца була їжею бідняків, і куштувати її у заможних родинах було неприйнятно)! Піца для королеви містила у собі томати, сир та базилік; кольори цих інгредієнтів відтворювали кольори італійського прапору: червоний, білий і зелений! Таким чином піца отримала не лише свою величну назву, а й честь називатись символом Італії!
Тож FOOD like ART запрошує Вас, мої любі, вирушити у кулінарну мандрівку Італією, і з чого ж ще її можна розпочати, як не з приготування найвідомішої італійської піци - "Маргарити"?!
Тісто для піци:
- борошно - 250 г.
- сіль - 1 ч.л.
- вода - 170 мл.
- дріжджі сухі/свіжі - 4/12 г.
- оливкова олія
Приготування:
1. У теплу воду, додаємо дріжджі та перемішуємо до повного розчинення дріжджів. Таким чином готується опара.
2. Борошно просіюємо, додаємо сіль, поступово вливаємо опару та вимішуємо в мисці ложкою/руками доки тісто не почне збиратись в кулю.
3. Викладаємо тісто на стіл, підсипаємо борошно та вимішуємо, та щоб тісто перестало прилипати до рук.
4. Додаємо 1 ст.л. оливкової олії та вимішуємо до гладкості.
5. З тіста формуємо кулю, наприваємо рушником/харчовою плікою та відставляємо на 2 години.
Після цього тісто стає еластичним і з нього простіше формувати основу для майбтньої піци.
Томатний соус для піци:
Потрібно:
- помідори - 2 шт.
- часник - 2 зуб.
- італійські трави
- сіль
- перець
- цукор
- оливкова олія
Приготування:
1. Помідори бланшируємо, знімаємо шкуринку та нарізаємо.
2. Часник очищаємо, нарізаємо та додаємо до помідор.
3. Подрібнюємо у блендері...
4. Ставимо на вогонь, додаємо спеції, оливкову олію та готуємо до загустання.
Ось і все, наш томатний соус для піци готовий!
Піца "Маргарита":
Потрібно:
- тісто
- соус
- твердий сир (пармезан)
- м'який сир (моцарела)
- свіжий базилік
- оливкова олія
Приготування:
1. З тіста руками формуємо круглу та тонку основу для піци.
2. Викладаємо її на деко застелене пергаментним папером.
3. Викладаємо начинку: соус, сири, свіжий базилік та декілька капель оливкової олії в завершення.
4. Ставимо у попередньо розігріту духовку до 250 градусів на 10-15 хвилин.
Розрізаємо нашу піцу на порційні шматки, та смакуємо!)
Як і обіцяла, одна піца, одна стаття, та 3 відео на YouTube, приємного перегляду! :)
2. Викладаємо її на деко застелене пергаментним папером.
3. Викладаємо начинку: соус, сири, свіжий базилік та декілька капель оливкової олії в завершення.
4. Ставимо у попередньо розігріту духовку до 250 градусів на 10-15 хвилин.
Розрізаємо нашу піцу на порційні шматки, та смакуємо!)
Як і обіцяла, одна піца, одна стаття, та 3 відео на YouTube, приємного перегляду! :)
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар