середу, 26 серпня 2015 р.

Томатний суп з рум'яними грінками від Джеймі


   На річницю FOOD like ART отримала подарунок, яким марила декілька місяців! Перше видання любого Джеймі українською мовою: "Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі"! Я ходила щаслива як слоник декілька днів... і натхнення побільшало, а отже я все частіше і частіше намагаюсь готувати за рецептами з цієї книги, тому чекайте поповнення статей з міткою Джеймі Олівер:) 
   Першим рецептом з нової кулінарної книги став - томатний суп з рум'яними грінками, причин для цього вибору було дві: 1-ша - якраз сезон томатів, 2-га - захотілось скуштувати чогось новенького, несподіваного; раніше така кількість томатів в одній страві мене б відлякала, але Джеймі я довірилась цілком і все вийшло бездоганно! Отже не бійтесь куштувати нове та готуйте томатний суп, так як це робить Джеймі!;) 




Потрібно:
  • спілі помідори чері - 1 кг.
  • великі помідори - 4 шт.
  • червоний чилі - 1 шт.
  • часник - 4 зуб.
  • чіабата/хліб для тостів 
  • цибуля червона - 1-2 шт.
  • бальзамічний оцет - 4 ст.л.
  • свіжий базилік - пучок
  • оливкова олія
  • сіль, перець
  • збиті вершки/сметана - для сервірування
Приготування:

1. Помідори миємо та викладаємо на деко, більші - розрізуємо на четвертинки. Щедро скроплюємо оливковою олією,  солимо, перчимо.
2. Перець чилі розрізаємо навпіл, очищаємо від насіння та кладемо у деко.

3. Часник подрібнюємо ножем, або ж пресом у деко.
4. Перемішуємо та відправляємо запікатись у розігріту до 220 градусів духовку на 12-15 хвилин.



5. Чіабату розрізуємо, скроплюємо оливковою олією, солимо, викладаємо у інше деко та ставимо у духовку на нижній рівень до запікання.
6. Цибулю очищаємо, шинкуємо та перекладаємо у розігріту каструлю з оливковою олією, солимо. На середньому вогні пасеруємо цибулю до м'якості. 
7. У каструлю наливаємо бальзамічний оцет, помішуючи, даємо йому випаруватись.





8. Помідори з духовки перекладаємо у каструлю з цибулею, додаємо частину базиліку. За допомогою блендера подрібнюємо вміст каструлі до однорідності. 
9. Доводимо до смаку, подаємо зі збитими вершками/сметаною, прикрашаємо листочками базиліку та скроплюємо оливковою олією... Не забуваємо і про грінки:)



Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!;) 

Немає коментарів:

Дописати коментар