Напевно, найдобріша гра на світі -Undertale та його герої, Торіель та її ірисковий пиріг з корицею не лише допоможе вціліти у битві, а й дуже смачний! Справді, я думала що буде надто солодко, приторно... але я приємно здивована його смаком, він геть несхожий на жодний інший, що я куштувала чи готувала.
Ви готові? Давайте разом відправимось у подорож у Підземелля?
Потрібно:
• жовтки - 3 шт.
• крохмаль - 6 ст.л.
• молоко - 200 мл.
• масло - 60 г.
• цукор - 120 г.
• вершки - 200 г.
• кориця - 1 ч.л.
• іриски - 150 г.
• вершки для збивання (за бажанням)
для тіста:
• масло - 100 г.
• цукрова пудра - 50 г.
• яйце - 1 шт.
• сметана 1/4 ст.л.
• сіль - щіпка
• борошно - 200 г.
• розпушувач
Відео-рецептик від FOOD like ART:
Приготування:
1. Підготуємо пісочне тісто за рецептом у блозі. На форму 21см, мені знадобилась лише половина тіста у рецепті.
Тісто дістаємо з холодильника, викладаємо на лист пергамента, накриваємо іншим листом та тонко розкачуємо. Пергамент потрібен для того щоб тісто не прилипло до столу/ качалки + щоб легко перенести у форму. Ці листи можна використовувати повторно.
Розкатане тісто викладаємо у форму, зайве тісто забираємо( воно нам не знадобиться у цьому рецепті, проте можемо спекти печива до чаю).
Тісто у формі проколюємо виделкою, для того щоб тісто мало змогу дихати та не тріснуло в процесі випікання.
У форму на тісто викладаємо зім'ятий пергамент, а на нього - груз, у мене це квасоля. Груз потрібен для того щоб тісто не піднялось у процесі випікання.
Ставимо випікатись у попередньо розігріту до 190 градусів духовку до легкого рум'янцю, після чого знімаємо пергамент з грузом та відправляємо запікатись ще на 10-15 хвилин, щоб тісто повністю пропеклось.
Залишаємо тісто у формі охолоджуватись.
2. Розпочинаємо приготування ірискової начинки:
У миску викладаємо жовтки, та постійно помішуючи ложка за ложкою вводимо крохмаль,далі продовжуючи мішати вводимо молоко та перемішуємо до однорідності.
Готуємо карамель, для цього у сотейник викладаємо цукор та чекаємо поки від трохи змінить колір, розмішуючи вводимо масло. Слід за маслом - вершки, не перестаючи помішувати.
До карамельного соусу додаємо корицю та суміш жовтків, крохмалю та молоко, ретельно перемішуємо.
До карамельного соусу додаємо корицю та суміш жовтків, крохмалю та молоко, ретельно перемішуємо.
Додаємо іриски, знімаємо з вогню та розмішуємо поки не отримаємо однорідної маси.
3. Готову карамельно-ірискову начинки рівномірно викладаємо на тісто, та залишаємо охолоджуватись 1 годину при кімнатній температурі, після чого - 3 години в холодильнику.
Ось і все, ірисковий пиріг з корицею від Торіель готовий! Подаємо зі збитими вершками, смакуйте з задоволенням і не забудьте пригостити друзів♥
Ось і все, ірисковий пиріг з корицею від Торіель готовий! Подаємо зі збитими вершками, смакуйте з задоволенням і не забудьте пригостити друзів♥
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!♥
Немає коментарів:
Дописати коментар