понеділок, 21 листопада 2016 р.

Ірисковий пиріг з корицею, або пригоди Олі у Підземеллі☺



Напевно, найдобріша гра на світі -Undertale та його герої, Торіель та її ірисковий пиріг з корицею не лише допоможе вціліти у битві, а й дуже смачний! Справді, я думала що буде надто солодко, приторно... але я приємно здивована його смаком, він геть несхожий на жодний інший, що я куштувала чи готувала.
Ви готові? Давайте разом відправимось у подорож у Підземелля?





Потрібно:

• жовтки - 3 шт.

• крохмаль - 6 ст.л.
• молоко - 200 мл.
• масло - 60 г.
• цукор - 120 г.
• вершки - 200 г.
• кориця - 1 ч.л.
• іриски - 150 г.
• вершки для збивання (за бажанням)
для тіста:
• масло - 100 г.

• цукрова пудра - 50 г.
• яйце - 1 шт.
• сметана 1/4 ст.л.
• сіль - щіпка
• борошно - 200 г.
• розпушувач 

Відео-рецептик від FOOD like ART:




Приготування:



1. Підготуємо пісочне тісто за рецептом у блозі. На форму 21см, мені  знадобилась лише половина тіста у рецепті. 

Тісто дістаємо з холодильника, викладаємо на лист пергамента, накриваємо іншим листом та тонко розкачуємо. Пергамент потрібен для того щоб тісто не прилипло до столу/ качалки + щоб легко перенести у форму. Ці листи можна використовувати повторно.

Розкатане тісто викладаємо у форму, зайве тісто забираємо( воно нам не знадобиться у цьому рецепті, проте можемо спекти печива до чаю). 
Тісто у формі проколюємо виделкою, для того щоб тісто мало змогу дихати та не тріснуло в процесі випікання.



У форму на тісто викладаємо зім'ятий пергамент, а на нього - груз, у мене це квасоля. Груз потрібен для того щоб тісто не піднялось у процесі випікання.


Ставимо випікатись у попередньо розігріту до 190 градусів духовку до легкого рум'янцю, після чого знімаємо пергамент з грузом та відправляємо запікатись ще на 10-15 хвилин, щоб тісто повністю пропеклось.

Залишаємо тісто у формі охолоджуватись.

2. Розпочинаємо приготування ірискової начинки:

У миску викладаємо жовтки, та постійно помішуючи ложка за ложкою вводимо крохмаль,далі продовжуючи мішати вводимо молоко та перемішуємо до однорідності.

Готуємо карамель, для цього у сотейник викладаємо цукор та чекаємо поки від трохи змінить колір, розмішуючи вводимо масло. Слід за маслом - вершки, не перестаючи помішувати.

До карамельного соусу додаємо корицю та суміш жовтків, крохмалю та молоко, ретельно перемішуємо.

Додаємо іриски, знімаємо з вогню та розмішуємо поки не отримаємо однорідної маси.

3. Готову карамельно-ірискову начинки рівномірно викладаємо на тісто, та залишаємо охолоджуватись 1 годину при кімнатній температурі, після чого - 3 години в холодильнику.

Ось і все, ірисковий пиріг з корицею від Торіель готовий! Подаємо зі збитими вершками, смакуйте з задоволенням і не забудьте пригостити друзів♥



Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!♥

Немає коментарів:

Дописати коментар