Мої вітання! Пропоную Вам новий рецептик, як завжди все легко та просто.. Тефтелі в томатному соусі з моцарелою. Знаю, що існує декілька способів приготування, цього разу - класичні з рисом, спершу обсмажені до утворення золотистої шкуринки, після - запечені в томатному соусі з ніжною моцарелою. Розпочнемо?
Потрібно:
• фарш (свинина + яловичина) - 300 г.
• рис недоварений - 120 г. + гарнір
• цибуля - 1 шт.
• яйця - 2 шт.
• сіль, спеції - за смаком
• борошно - 2 ст.л.
• олія - для смаження
• томати у власному соку 200 г / томатний соус 1-2 стл.
• вода кип'ячена 200 г./1 скл
Приготування:
1. Фарш, у мене свинина+яловичина, викладаємо у миску, додаємо недоварений рис та подрібнену цибулю, перемішуємо.
2. Додаємо 2 яйця, сіль, спеції за смаком (суміш перців, сушений базилік/розмарин/чебрець), борошно та ретельно знову перемішуємо.
3. Формуємо кульки з фаршу, не забуваємо змочити руки водою.
4. Сформовані тефтелі викладаємо на розігріту сковороду з олією, обсмажуємо з двох сторін до золотистості.
4. Сформовані тефтелі викладаємо на розігріту сковороду з олією, обсмажуємо з двох сторін до золотистості.
5. Викладаємо всі обсмажені тефтелі у жаростійку форму, поливаємо томатами у власному соку та кип'яченою водою. Томати у власному соку можна замінити 2 ст.л. томатного соусу, чи 1 ст.л. томатної пасти, в такому випадку додаємо більше води.
6. Запікаємо 25 хвилин у духовці, перевертаємо тефтелі, додаємо кульки моцарели та повертаємо у духовку ще на 10 хвилин.
7. Подаємо з рисом, присипаємо зеленю.
Смачного!
Смачного!
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!
Немає коментарів:
Дописати коментар