четвер, 2 березня 2017 р.

Тефтелі в томатному соусі з моцарелою


Мої вітання! Пропоную Вам новий рецептик, як завжди все легко та просто.. Тефтелі в томатному соусі з моцарелою. Знаю, що існує декілька способів приготування, цього разу - класичні з рисом, спершу обсмажені до утворення золотистої шкуринки, після - запечені в томатному соусі з ніжною моцарелою. Розпочнемо?


Потрібно:
• фарш (свинина + яловичина) - 300 г.
• рис недоварений - 120 г. + гарнір
• цибуля  - 1 шт.
• яйця     -  2 шт.
• сіль, спеції - за смаком
• борошно - 2 ст.л.
• олія - для смаження
• томати у власному соку 200 г / томатний соус 1-2 стл.
• вода кип'ячена 200 г./1 скл


Приготування:

1. Фарш, у мене свинина+яловичина, викладаємо у миску, додаємо недоварений рис та подрібнену цибулю, перемішуємо.



2. Додаємо 2 яйця, сіль, спеції за смаком (суміш перців, сушений базилік/розмарин/чебрець), борошно та ретельно знову перемішуємо.

3. Формуємо кульки з фаршу, не забуваємо змочити руки водою.

4. Сформовані тефтелі викладаємо на розігріту сковороду з олією, обсмажуємо з двох сторін до золотистості.


5. Викладаємо всі обсмажені тефтелі у жаростійку форму, поливаємо томатами у власному соку та кип'яченою водою. Томати у власному соку можна замінити 2 ст.л. томатного соусу, чи 1 ст.л. томатної пасти, в такому випадку додаємо більше води. 


6. Запікаємо 25 хвилин у духовці, перевертаємо тефтелі, додаємо кульки моцарели та повертаємо у духовку ще на 10 хвилин.



7. Подаємо з рисом, присипаємо зеленю.

Смачного!


Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!


Немає коментарів:

Дописати коментар