пʼятниця, 31 жовтня 2014 р.

Паста з брокколі



   Про користь брокколі можна написати окрему статтю, але інформації про це в пошукових системах достатньо, тому я розповім дуже коротко. Брокколі сприяє запобіганню розвитку виразкових хвороб, покращенню та відновленню зору, допомагає регулювати рівень цукру в крові,  є незамінним при бородьбі зі зайвою вагою, а споживання брокколі під час вагітності скорочує ризик розвитку патологій у малюка, його навіть використовують для профілактики онкологічних захворювань!
   Я дуже люблю брокколі та готова їсти страви з цього овочу хоч кожний день! І от на днях приготувавши домашню пасту, і згадавши що у холодильнику, ще з осіннього ярмарку, лежить брокколі я вирішила приготувати страву, а рецептом поділитись з Вами... :)



Потрібно:

  • брокколі       - 350 г.
  • паста          - 350 г.
  • масло вершкове - 1 ст.л.
  • оливкова олія  - 1 ст.л.
  • цибуля         - 1/2 шт.
  • часник         - 1 зуб.
  • вершки         - 100 мл.
  • бульйон        - 250 мл.
  • сир            - 100 г.
  • сіль, перець 



Приготування:

1. Брокколі заливаємо окропом (для того щоб забрати гіркоту), після чого розбираємо на суцвіття та варимо у киплячій підсоленій воді на протязі 3-5 хвилин. Зливаємо на друшляк та залишаємо охолоджуватись.



2. Очищену цибулю та часник нарізаємо мілким кубиком. На розігрітій сковороді з вершковим маслом та оливковою олією пасеруємо цибулю та часник до м'якості. 

3. В підсоленій воді відварюємо пасту до стану аl dente (аль денте).

4. В сковороду до цибулі та часнику додаємо брокколі та спеції. На максимальному вогні готуємо на протязі декількох 2-4 хвилин, після чого додаємо вершки та тушкуємо ще на протязі 1 хвилини. Отриману масу перекладаємо у чашу блендера та подрібнюємо до стану пюре. 



5. Пюре з броколі перекладаємо назад у сковороду разом з відвареною пастою, додаємо бульйон і на середньому вогні готуємо 3-5 хвилин.





   При подачі викладаємо пасту з брокколі на тарілку та посипаємо тертим сиром.


З любов'ю, Ваша Бараболька ;)

Також готуйте:

Домашня паста
Шарлотка

Немає коментарів:

Дописати коментар