Про користь брокколі можна написати окрему статтю, але інформації про це в пошукових системах достатньо, тому я розповім дуже коротко. Брокколі сприяє запобіганню розвитку виразкових хвороб, покращенню та відновленню зору, допомагає регулювати рівень цукру в крові, є незамінним при бородьбі зі зайвою вагою, а споживання брокколі під час вагітності скорочує ризик розвитку патологій у малюка, його навіть використовують для профілактики онкологічних захворювань!
Я дуже люблю брокколі та готова їсти страви з цього овочу хоч кожний день! І от на днях приготувавши домашню пасту, і згадавши що у холодильнику, ще з осіннього ярмарку, лежить брокколі я вирішила приготувати страву, а рецептом поділитись з Вами... :)
Я дуже люблю брокколі та готова їсти страви з цього овочу хоч кожний день! І от на днях приготувавши домашню пасту, і згадавши що у холодильнику, ще з осіннього ярмарку, лежить брокколі я вирішила приготувати страву, а рецептом поділитись з Вами... :)
Потрібно:
- брокколі - 350 г.
- паста - 350 г.
- масло вершкове - 1 ст.л.
- оливкова олія - 1 ст.л.
- цибуля - 1/2 шт.
- часник - 1 зуб.
- вершки - 100 мл.
- бульйон - 250 мл.
- сир - 100 г.
- сіль, перець
Приготування:
1. Брокколі заливаємо окропом (для того щоб забрати гіркоту), після чого розбираємо на суцвіття та варимо у киплячій підсоленій воді на протязі 3-5 хвилин. Зливаємо на друшляк та залишаємо охолоджуватись.
2. Очищену цибулю та часник нарізаємо мілким кубиком. На розігрітій сковороді з вершковим маслом та оливковою олією пасеруємо цибулю та часник до м'якості.
3. В підсоленій воді відварюємо пасту до стану аl dente (аль денте).
4. В сковороду до цибулі та часнику додаємо брокколі та спеції. На максимальному вогні готуємо на протязі декількох 2-4 хвилин, після чого додаємо вершки та тушкуємо ще на протязі 1 хвилини. Отриману масу перекладаємо у чашу блендера та подрібнюємо до стану пюре.
5. Пюре з броколі перекладаємо назад у сковороду разом з відвареною пастою, додаємо бульйон і на середньому вогні готуємо 3-5 хвилин.
При подачі викладаємо пасту з брокколі на тарілку та посипаємо тертим сиром.
З любов'ю, Ваша Бараболька ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар