пʼятниця, 3 жовтня 2014 р.

Гарбузові маффіни від Джеймі




   От і прийшов час виконання моєї обіцянки з попередньої статті, поділитись з Вами рецептиком смачнющих маффінів від неповторного Джеймі!
   За цей тиждень готувала їх разів 3-4, кожного разу трохи змінюючи інгредієнти. В результаті цих невеличких експерементів я зрозуміла, що заміна оливкової олії на вершкове масло надає маффінам кращої структури та більш звичного та приємного смаку.
   Важливим є те, що кориця, грецькі горіхи та сметана глазур настільки збагачують цей звичний для нас гарбузовий смак, що він стає ледь помітним.. хоч і зберігає усі свої поживні властивості. Тому не задумуючись готуйте такі смакоти для маленьких, вони Вам подякують! :) Проте я впевнена, що і не кожний дорослий має аж таку силу волі, щоб пройти повз таких яскравих, ароматних та смачнних маффнів з гарбуза від самого Джеймі Олівера!




Потрібно:
  • гарбуз                 -  400 г.
  • цукор коричневий/білий -  400/300 г.
  • яйця                   -  4 шт.
  • сіль                   -  щіпка
  • борошно                -  300 г.
  • розпушувач             -  2 ч.л.
  • грецькі горіхи         -  жменя 
  • кориця                 -  1 ч.л. 
  • оливкова олія/масло    -  175/140 мл.
для глазурі:
  • кліментин     -  1 шт.      
  • лимон         -  1 шт.
  • сметана       -  140 г.
  • цукрова пудра -  2 ст.л.  

Приготування:

1. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на великі шматки та подрібнюємо за допомогою блендера, або тертки. 

2. До гарбузового пюре додаємо цукор, яйця, сіль і борошно та все добре вимішуємо. Після чого додаємо грецькі горіхи, корицю та оливкову олію/ розтоплене вершкове мало, добре перемішуємо.

3. Підготовлені формочки для кексів заповняємо тістом на 2/3 та ставимо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.


4. Готуємо глазур, для цього натираємо цедру кліментина та лимона + сік половини лимону, додаємо сметану та цукрову пудру, все добре перемішуємо. Наносимо глазур на охолоджені маффіни за допомогою чайної ложки. 




+ декілька фото моїх чудних гарбузиків :)





З любов'ю, Ваша Бараболька ;)

Також читайте:


Мій Джеймі :)
Гарбузовий суп-пюре 

2 коментарі:

  1. БараБолька, вітаю з днем кухаря! Побільше тобі натхнення, сил і часу на нові творіння. ;))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ооо, велике дякую))
      Мені дуже і дуже приємно! Я старатимусь))

      Видалити