От і прийшов час виконання моєї обіцянки з попередньої статті, поділитись з Вами рецептиком смачнющих маффінів від неповторного Джеймі!
За цей тиждень готувала їх разів 3-4, кожного разу трохи змінюючи інгредієнти. В результаті цих невеличких експерементів я зрозуміла, що заміна оливкової олії на вершкове масло надає маффінам кращої структури та більш звичного та приємного смаку.
Важливим є те, що кориця, грецькі горіхи та сметана глазур настільки збагачують цей звичний для нас гарбузовий смак, що він стає ледь помітним.. хоч і зберігає усі свої поживні властивості. Тому не задумуючись готуйте такі смакоти для маленьких, вони Вам подякують! :) Проте я впевнена, що і не кожний дорослий має аж таку силу волі, щоб пройти повз таких яскравих, ароматних та смачнних маффнів з гарбуза від самого Джеймі Олівера!
За цей тиждень готувала їх разів 3-4, кожного разу трохи змінюючи інгредієнти. В результаті цих невеличких експерементів я зрозуміла, що заміна оливкової олії на вершкове масло надає маффінам кращої структури та більш звичного та приємного смаку.
Важливим є те, що кориця, грецькі горіхи та сметана глазур настільки збагачують цей звичний для нас гарбузовий смак, що він стає ледь помітним.. хоч і зберігає усі свої поживні властивості. Тому не задумуючись готуйте такі смакоти для маленьких, вони Вам подякують! :) Проте я впевнена, що і не кожний дорослий має аж таку силу волі, щоб пройти повз таких яскравих, ароматних та смачнних маффнів з гарбуза від самого Джеймі Олівера!
Потрібно:
- гарбуз - 400 г.
- цукор коричневий/білий - 400/300 г.
- яйця - 4 шт.
- сіль - щіпка
- борошно - 300 г.
- розпушувач - 2 ч.л.
- грецькі горіхи - жменя
- кориця - 1 ч.л.
- оливкова олія/масло - 175/140 мл.
для глазурі:
- кліментин - 1 шт.
- лимон - 1 шт.
- сметана - 140 г.
- цукрова пудра - 2 ст.л.
Приготування:
1. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо на великі шматки та подрібнюємо за допомогою блендера, або тертки.
2. До гарбузового пюре додаємо цукор, яйця, сіль і борошно та все добре вимішуємо. Після чого додаємо грецькі горіхи, корицю та оливкову олію/ розтоплене вершкове мало, добре перемішуємо.
3. Підготовлені формочки для кексів заповняємо тістом на 2/3 та ставимо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
4. Готуємо глазур, для цього натираємо цедру кліментина та лимона + сік половини лимону, додаємо сметану та цукрову пудру, все добре перемішуємо. Наносимо глазур на охолоджені маффіни за допомогою чайної ложки.
З любов'ю, Ваша Бараболька ;)
Також читайте:
Мій Джеймі :) |
Гарбузовий суп-пюре |
БараБолька, вітаю з днем кухаря! Побільше тобі натхнення, сил і часу на нові творіння. ;))
ВідповістиВидалитиОоо, велике дякую))
ВидалитиМені дуже і дуже приємно! Я старатимусь))