Зовсім забула розповісти Вам, що Миколайчик приніс мені кулінарну книгу "Курс элементарной кулинарии" Гордон Рамзи! Якщо Джеймі Олівер - це проста та затишна домашня кухня, то Гордон Рамзі - це професійна кухня висококласного ресторану! Рамзі - це емоційний та досконалий шеф-кухар!
І саме сьогодні я ділюсь з Вами одним з рецептів Гордона Рамзі - північноафриканська яєчня. Це чудовий сніданок для любителів яєчні та чилі.
"Яйця, пошірованні в помідорах, перці, чилі і цибулі, - типова страва для сніданку на всьому Близькому Сході. Воно стане прекрасним початком дня або підійде для пізнього бранчу. Склад спецій варіюється від країни до країни і може включати що завгодно, від насіння фенхелю до кмину або імбиру, але кумін(зіра) завжди незмінний. Якщо хочете приготувати більш ситну страву, додайте якихось колбасок з прянощами. Спочатку надріжте їх шкурку і тушкуйте 20 хвилин в томатному соусі."
Потрібно:
- оливкова олія (для смаження)
- цибуля - 1 шт.
- червоний солодкий перець - 1 шт.
- зелений солодкий перець - 1 шт.
- часник - 2 зуб.
- червоний перець чилі - 1 стручок
- кумін (зіра) - 1 ч.л.
- помідори - 5 шт.
- яйця - 4 шт.
- сіль та чорний перець - за смаком
- зелень кінзи
- зелена цибуля
- хліб
Приготування:
1. Цибулю нарізаємо кубиком, червоний та зелений перець очищаємо від насіння та нарізаємо кубиком, часник - скибочками, чилі - очищаємо від насіння та подрібнюємо, помідори бланшируємо та подрібнюємо.
2. На оливковій олія пасеруємо цибулю 5 хвилин до м'якості на маленькому вогні. Додаємо солодкий перець та тушимо 5 хвилин, потім додаємо часник та перець чилі, смажимо все 1-2 хвилини до м'якості.
3. Додаємо кумін і обсмажуємо 1 хвилину, потім додаємо помідори, солимо, перчимо і тримаємо на вогні 15 - 20 хвилин. Якщо після цього помідори недостатньо соковиті додаємо 3-4 ст.л. води. Суміш повинна мати консистенцію густого соусу. Добре перемішайте та спробуйте на сіль та перець.
4. В томатній суміші зробіть 4 заглиблення і у кожне розбийте по яйцю(кімнатної температури). Накрийте сковороду кришкою та готуйте на малому вогні 5-6 хвилин, щоб білки схватились, а жовтки залишились рідкими.
5. Подавати присипавши подрібненою зеленю та разом з грінками.
З любов'ю, Ваша БараБолька:)
Сьогодні зранку готувала по Вашому рецепту, як на мій смак то гостровано, але коханому сподобалось. Дуже вдячна за рецепт!)
ВідповістиВидалити