Якщо чесно, у мене частенько (та думаю і у Вас) бувають моменти коли є бажання, є можливість... але все ж ми не зважуємось робити те чого хочеться і все через страх, ми собі думаємо що це важко і у нас геть нічого не вийде. Так і розпочиналась наша з еклерами історія... Але дякую тобі Боже, що я не така вже і боягузка (у плані експериментів на кухні). Як виявилось готувати їх досить просто, а назва "еклер" походить з Франції та у перекладі - блискавка, тому готуються вони ще й дуже швидко... Отже давайте разом глянемо у очі страху і приготуємо домашні еклери! :)
Потрібно:
для заварного тіста:
- вода - 1 скл.
- масло - 120 г.
- сіль - щіпка
- борошно - 1 скл.
- яйця - 3 шт.
для заварного крему:
- молоко - 500 мл.
- жовтки - 4 шт.
- цукор - 200 г.
- ванільний цукор - 1 ст.л.
- борошно - 50 г.
для глазурі:
- шоколад - 50 г.
- масло - 25 г.
- мандарин - 1 шт.
Приготування:
1. Заварне тісто:
- У каструлю наливаємо воду, додаємо вершкове масло та сіль, доводимо до кипіння.
- Додаємо просіяне борошно та швиденько вимішуємо лопаткою/дерев'яною ложкою поки тісто не почне відлипати від стінок каструлі.
- Після чого знімає з вогню та залишаємо, щоб тісто охолонуло до 60 градусів.
- В охолоджене тісто по одному вводимо яйця, постійно вимішуючи лопаткою.
- Деко застеляємо папером для випічки.
- За допомогою кондитерського мішка (або поліетиленового пакету з одним відрізаним кінчиком) формує класичні еклери довжиною - до 10 см.
- В попередньо розігріту до 200 градусів духовку поміщаємо наші вже сформовані еклери на 40 - 50 хвилин.
- Коли еклери збільшаться у розмірі і покриються рум'яною кірочкою дістаємо їх та залишаємо повністю охолоджуватись.
2. В той час поки еклери печуться готуємо заварний крем:
- Жовтки збиваємо з цукром.
- Молоко доводимо до кипіння на маленькому вогні та постійно помішуючи вінчиком, вливаємо до нього жовтки з цукром.
- Коли маса почне закипати додаємо просіяне борошно та знову помішуємо вінчиком поки крем не загустіє.
- Ставимо крем охолоджуватись.
3. Готуємо шоколадну глазур:
- На паровій бані розтоплюємо шоколад разом з маслом.
- Мандарин натираємо на тертці, для отримання цедри. Або ж просто нарізуємо цедру (лише оранжеву частину, без білої) тонкою стружкою.
- Ставимо крем охолоджуватись.
3. Готуємо шоколадну глазур:
- На паровій бані розтоплюємо шоколад разом з маслом.
- Мандарин натираємо на тертці, для отримання цедри. Або ж просто нарізуємо цедру (лише оранжеву частину, без білої) тонкою стружкою.
4. Формування еклерів:
- За допомогою кондитерського мішка та потрібної насадки начиняємо еклери заварний кремом. (або ж як робила я, розріжте еклер на горизонталі та за допомогою ложки наповніть еклер кремом).
- Еклер з начинкою поливаємо шоколадною глазур'ю, чекаємо поки вона трохи застигне та посипаємо стружкою з мандаринки, яка обов'язково нагадає Вам що зовсім скоро розпочнуться Новорічні дива! ;)
Обов'язково перед тим як куштувати наші еклери стримайте свій апетит та давайте цій смакоті час відпочити і повністю пропитатись всіма смаками та аромати, тільки після цього ви відчуєте справжню ніжність наших новорічних еклерів! ;)
Ось і все, наші домашні шоколадні еклери з мандариновою стружкою готові! Смачного! :)
З любов'ю, Ваша БараБолька :)
Також готуйте:
Рагу з курятиною та перцем |
Домашня паста з брокколі |
детальна стаття про улюблені еклери, ще й новорічна, дякую))
ВідповістиВидалитиа можна, питання скільки тобі років?)
Приємно, що сподобалось!))
ВидалитиМені 17)
ти молодець, в 17 років мало хто з дівчат таким займається. ..
Видалитихм, дивно, як на мене то їх не мало)
Видалити