неділю, 14 грудня 2014 р.

Шоколадні еклери


   Якщо чесно, у мене частенько (та думаю і у Вас) бувають моменти коли є бажання, є можливість... але все ж ми не зважуємось робити те чого хочеться і все через страх, ми собі думаємо що це важко і у нас геть нічого не вийде. Так і розпочиналась наша з еклерами історія... Але дякую тобі Боже, що я не така вже і боягузка (у плані експериментів на кухні). Як виявилось готувати їх досить просто, а назва "еклер" походить з Франції та у перекладі - блискавка, тому готуються вони ще й дуже швидко... Отже давайте разом глянемо у очі страху і приготуємо домашні еклери! :)

Потрібно:
для заварного тіста:

  • вода    - 1 скл.
  • масло   - 120 г.
  • сіль    - щіпка
  • борошно - 1 скл.
  • яйця    - 3 шт.
для заварного крему:
  • молоко  - 500 мл.
  • жовтки  - 4 шт.
  • цукор   - 200 г.
  • ванільний цукор - 1 ст.л.
  • борошно - 50 г.
для глазурі:
  • шоколад - 50 г.
  • масло   - 25 г.
  • мандарин - 1 шт.
Приготування:

1.  Заварне тісто:

- У каструлю наливаємо воду, додаємо вершкове масло та сіль, доводимо до кипіння.
- Додаємо просіяне борошно та швиденько вимішуємо лопаткою/дерев'яною ложкою поки тісто не почне відлипати від стінок каструлі.

-  Після чого знімає з вогню та залишаємо, щоб тісто охолонуло до 60 градусів. 
-  В охолоджене тісто по одному вводимо яйця, постійно вимішуючи лопаткою.
- Деко застеляємо папером для випічки.
-  За допомогою кондитерського мішка (або поліетиленового пакету з одним відрізаним кінчиком) формує класичні еклери довжиною - до 10 см. 
-  В попередньо розігріту до 200 градусів духовку поміщаємо наші вже сформовані еклери на 40 - 50 хвилин. 
-  Коли еклери збільшаться у розмірі і покриються рум'яною кірочкою дістаємо їх та залишаємо повністю охолоджуватись.



2. В той час поки еклери печуться готуємо заварний крем:

-  Жовтки збиваємо з цукром.
- Молоко доводимо до кипіння на маленькому вогні та постійно помішуючи вінчиком, вливаємо до нього жовтки з цукром. 
- Коли маса почне закипати додаємо просіяне борошно та знову помішуємо вінчиком поки крем не загустіє.
-  Ставимо крем охолоджуватись.

3. Готуємо шоколадну глазур: 

-  На паровій бані розтоплюємо шоколад разом з маслом.
-  Мандарин натираємо на тертці, для отримання цедри. Або ж просто нарізуємо цедру (лише оранжеву частину, без білої) тонкою стружкою.
4. Формування еклерів: 

- За допомогою кондитерського мішка та потрібної насадки начиняємо еклери заварний кремом. (або ж як робила я, розріжте еклер на горизонталі та за допомогою ложки наповніть еклер кремом). 
- Еклер з начинкою поливаємо шоколадною глазур'ю, чекаємо поки вона трохи застигне та посипаємо стружкою з мандаринки, яка обов'язково нагадає Вам що зовсім скоро розпочнуться Новорічні дива! ;)
  Обов'язково перед тим як куштувати наші еклери стримайте свій апетит та давайте цій смакоті час відпочити і повністю пропитатись всіма смаками та аромати, тільки після цього ви відчуєте справжню ніжність наших новорічних еклерів! ;)
Ось і все, наші домашні шоколадні еклери з мандариновою стружкою готові! Смачного! :)




З любов'ю, Ваша БараБолька :)
Також готуйте: 


http://foodlikeart.blogspot.com/2014/08/food_63.html
Рагу з курятиною та перцем  
Домашня паста з брокколі



4 коментарі:

  1. детальна стаття про улюблені еклери, ще й новорічна, дякую))
    а можна, питання скільки тобі років?)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приємно, що сподобалось!))
      Мені 17)

      Видалити
    2. ти молодець, в 17 років мало хто з дівчат таким займається. ..

      Видалити
    3. хм, дивно, як на мене то їх не мало)

      Видалити