вівторок, 10 березня 2015 р.

Воловани з грибами, або гості із Франції


Потрібно: 

  • листкове тісто - 500 г.
  • яйце           - 1 шт.
  • олія           - для смаження.
  • цибуля         - 1 - 2 шт.
  • часник         - 2 зуб.
  • печериці       - 400 г.
  • борошно        - 1 ст.л.
  • вершки         - 100 мл.
  • сіль, перець, спеції   - за смаком

Приготування:

1. Розморожуємо листкове тісто та викладаємо його на присипану борошном поверхню. Товщина розгорнутого пласту тіста має бути не більше 3-4 мм. Оскільки воловани буваю круглі, овальні, квадратні і т.д. вирізати їх потрібно по різному.

  для круглих волованів: 
- за допомогою круглої форми (стакану/чашки) вирізаємо парну кількість кружків; 
- половину з кружків ми викладаємо на деко з пергаментом і змащуємо збитим білком,
- а з іншої половини кружків, за допомогою меншої за діаметром круглої форми, вирізаємо серединки, так щоб утворилися кільця. 
- на кружки змащені білком викладаємо вирізані кільця, змащуємо збитим жовтком.

  для квадратних волованів:
- тісто умовно ділимо на потрібні нам квадратики (у мене було 4 шт. по 10 на 10 см.)але обов'язково(!) розраховуємо тісто для бортиків.
- отже вирізаємо однакові квадратики, та бортики - прямі служки шириною - 1-2 см, довжина залежить від розміру самих квадратиків (на кінці кожної такої смужки зрізала кінчик пів кутом, для того щоб вони зручніше з'єднувались). Квадратики викладаємо на деко з пергаментним папером та змащуємо збитим білком, на них викладаємо смужки та змащуємо їх збитим жовтком.



2. Вже сформовані воловани ставимо у розігріту до 200-220 градусів духовку та випікаємо 30 хвилин (до золотистого кольору). 

3. Поки випікаються воловани, готуємо начинку з грибів:

- цибулю та часник очищаємо та нарізуємо мілко.
- гриби очищаємо та нарізуємо скибочками.
- на оливковій/соняшниковій олії пасеруємо цибулю та часник, додаємо гриби, сіль та решту спецій, смажимо до готовності. 
- додаємо борошно (для густоти) та вершки і помішуючи готуємо ще 1-2 хвилини.   

 4. Воловани наповнюємо начинкою та подаємо. 



Немає коментарів:

Дописати коментар