Потрібно:
- листкове тісто - 500 г.
- яйце - 1 шт.
- олія - для смаження.
- цибуля - 1 - 2 шт.
- часник - 2 зуб.
- печериці - 400 г.
- борошно - 1 ст.л.
- вершки - 100 мл.
- сіль, перець, спеції - за смаком
Приготування:
1. Розморожуємо листкове тісто та викладаємо його на присипану борошном поверхню. Товщина розгорнутого пласту тіста має бути не більше 3-4 мм. Оскільки воловани буваю круглі, овальні, квадратні і т.д. вирізати їх потрібно по різному.
для круглих волованів:
- за допомогою круглої форми (стакану/чашки) вирізаємо парну кількість кружків;
- половину з кружків ми викладаємо на деко з пергаментом і змащуємо збитим білком,
- а з іншої половини кружків, за допомогою меншої за діаметром круглої форми, вирізаємо серединки, так щоб утворилися кільця.
- на кружки змащені білком викладаємо вирізані кільця, змащуємо збитим жовтком.
для квадратних волованів:
- тісто умовно ділимо на потрібні нам квадратики (у мене було 4 шт. по 10 на 10 см.)але обов'язково(!) розраховуємо тісто для бортиків.
- отже вирізаємо однакові квадратики, та бортики - прямі служки шириною - 1-2 см, довжина залежить від розміру самих квадратиків (на кінці кожної такої смужки зрізала кінчик пів кутом, для того щоб вони зручніше з'єднувались). Квадратики викладаємо на деко з пергаментним папером та змащуємо збитим білком, на них викладаємо смужки та змащуємо їх збитим жовтком.
2. Вже сформовані воловани ставимо у розігріту до 200-220 градусів духовку та випікаємо 30 хвилин (до золотистого кольору).
3. Поки випікаються воловани, готуємо начинку з грибів:
- цибулю та часник очищаємо та нарізуємо мілко.
- гриби очищаємо та нарізуємо скибочками.
- на оливковій/соняшниковій олії пасеруємо цибулю та часник, додаємо гриби, сіль та решту спецій, смажимо до готовності.
- додаємо борошно (для густоти) та вершки і помішуючи готуємо ще 1-2 хвилини.
Немає коментарів:
Дописати коментар