понеділок, 16 березня 2015 р.

Крок-мадам у корзинці




   Сьогодні на FOOD like ART готуємо популярний у Франції ситний сніданок - Croque Madame! Проте це буде не класичний гарячий сендвіч з сиром, шинкою, яйцем та соусом бешамель, а його удосконалена версія у корзинках з хлібу для тостів! Існує два вити таких сендвічів: Croque Monsieur(Містер) та Croque Madame(Мадам), де "croque" (крок) у перекладі з французької - хрустіти, а madame(мадам) від monsieur(містер) відрізняється лише наявністю яйця.
   То як, Ви готові вирушити у маленьку мандрівку до Франції, цього ранку? Якщо так, не зволікайте і приготуйте Croque Madame вже сьогодні! ;)


Потрібно: (для 6 порцій)

для соусу бешамель:

  • вершкове масло -  1 ст.л.
  • борошно        -  1 ст.
  • молоко         -  200 мл.
  • сіль, перець, спеції - за смаком

  • хліб для тостів - 6 шт.
  • шинка  -  6 шматочків
  • яйця   -  6 шт.
  • сир    -  100 г.
  • вершкове масло  -  1 ст.л.

Приготування: 


1. Спочатку готуємо соус бешамель: 
- На маленькому вогні, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
- До масла поступово, помішуючи дерев'яною лопаткою/ложкою, додаємо борошно. Таким чином, не забуваючи постійно помішувати, пасеруємо борошно до отримання золотистого кольору та приємного запаху.
- До "ру" (борошно обсмажене на вершковому маслі) поступово помішуючи вінчиком додаємо спочатку половину молока, добре збиваємо вінчиком (щоб не утворились грудочки), а потім решту молока.
- Даємо соусу закипіти, після чого додаємо сіль, перець, мускатний горіх та решту спецій. Неперервно помішуючи вінчиком готуємо соус ще 5 хвилин до густоти. 

2. Далі готуємо основу, для цього зрізаємо шкуринки з хлібу, трохи розкачуємо їх, щоб зменшити товщину до половини та змащуємо розтопленим вершком маслом кожну.


















3. Формочки для випікання змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо у них хліб так, щоб вийшли корзиночки. У кожну корзинку по одному викладаємо шинку, яйця, по 1 ст.л. соусу бешамель та притрушуємо натертим сиром. 



4. Ставимо випікатись у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.



Смачного! 

З любов'ю, Ваша БараБолька!;)

Немає коментарів:

Дописати коментар