Сьогодні на FOOD like ART готуємо популярний у Франції ситний сніданок - Croque Madame! Проте це буде не класичний гарячий сендвіч з сиром, шинкою, яйцем та соусом бешамель, а його удосконалена версія у корзинках з хлібу для тостів! Існує два вити таких сендвічів: Croque Monsieur(Містер) та Croque Madame(Мадам), де "croque" (крок) у перекладі з французької - хрустіти, а madame(мадам) від monsieur(містер) відрізняється лише наявністю яйця.
То як, Ви готові вирушити у маленьку мандрівку до Франції, цього ранку? Якщо так, не зволікайте і приготуйте Croque Madame вже сьогодні! ;)
Потрібно: (для 6 порцій)
для соусу бешамель:
- вершкове масло - 1 ст.л.
- борошно - 1 ст.
- молоко - 200 мл.
- сіль, перець, спеції - за смаком
- хліб для тостів - 6 шт.
- шинка - 6 шматочків
- яйця - 6 шт.
- сир - 100 г.
- вершкове масло - 1 ст.л.
1. Спочатку готуємо соус бешамель:
- На маленькому вогні, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
- До масла поступово, помішуючи дерев'яною лопаткою/ложкою, додаємо борошно. Таким чином, не забуваючи постійно помішувати, пасеруємо борошно до отримання золотистого кольору та приємного запаху.
- До "ру" (борошно обсмажене на вершковому маслі) поступово помішуючи вінчиком додаємо спочатку половину молока, добре збиваємо вінчиком (щоб не утворились грудочки), а потім решту молока.
- Даємо соусу закипіти, після чого додаємо сіль, перець, мускатний горіх та решту спецій. Неперервно помішуючи вінчиком готуємо соус ще 5 хвилин до густоти.
- Даємо соусу закипіти, після чого додаємо сіль, перець, мускатний горіх та решту спецій. Неперервно помішуючи вінчиком готуємо соус ще 5 хвилин до густоти.
2. Далі готуємо основу, для цього зрізаємо шкуринки з хлібу, трохи розкачуємо їх, щоб зменшити товщину до половини та змащуємо розтопленим вершком маслом кожну.
3. Формочки для випікання змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо у них хліб так, щоб вийшли корзиночки. У кожну корзинку по одному викладаємо шинку, яйця, по 1 ст.л. соусу бешамель та притрушуємо натертим сиром.
4. Ставимо випікатись у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Смачного!
З любов'ю, Ваша БараБолька!;)
Немає коментарів:
Дописати коментар