Потрібно:
- дріжджі - 100 г.
- молоко - 725 мл.
- цукор - 600 г.
- борошно - 1,5 - 2 кг.
- яйця - 10 шт.
- сіль - щіпа
- цукрова пудра - 200 г.
- ванілін - 2 г.
- лимон - 2 шт.
- апельсин - 1 шт.
- ізюм - 200 г.
- цукати - 100 г.
Приготування:
1. Дріжджі розвести з 125 мл. теплого молока, додати 1 ст.л. цукру та 1 ст.л. борошна, перемішати і поставити в тепле місце на 30 хвилин.
2. Жовтки відділяємо від білків. У жовтки додаємо 1 ст.л. цукру та щіпку собі та збиваємо...
3. Молоко підігріваємо та розчиняємо у ньому цукор та ванілін.
4. Натираємо цедру лимонів та апельсина.
5. Ізюм замочуємо в кип'ятком на 5-10 хвилин. Після чого викладаємо його на серветку, після того як він просохне змішуємо його з цукатами та присипаємо борошном.
6. У опару, що підійшла поступово додаємо всі підготовлені інгредієнти та замішуємо тісто, так щоб воно не липло до рук. Таке тісто накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 1 годину.
7. Формочки змащуємо маслом та викладаємо у кожну тісто на 1/2 об'єму.
8. Зверху паски змащуємо збитим жовтком та ставимо випікатись у духовку, на 15 хвилин при температурі 170 градусів та 30 - 45 хвилин на 145 градусів.
9. Паски витягаємо з духовки та залишаємо охолоджуватись. А поки готуємо глазур, якою прикрашаємо паску.
Ось і все! Смачного! ;)
Олька, є ідея! Напиши статтю про корисні речі для кухаря, дуже дуже треба)
ВідповістиВидалитиОго, дуже дивне прохання, в мене завтра день народження!) Напишу таку, але вже пізніше... Зараз пишу статтю про піцу "Маргариту", бо відео вже є давно, а статтю все ніяк не напишу... Чекайте;)
Видалити