четвер, 9 квітня 2015 р.

Домашня паска від FOOD like ART



Потрібно:

  • дріжджі - 100 г.
  • молоко - 725 мл.
  • цукор - 600 г.
  • борошно - 1,5 - 2 кг.
  • яйця - 10 шт.
  • сіль - щіпа
  • цукрова пудра - 200 г.
  • ванілін - 2 г.
  • лимон - 2 шт.
  • апельсин - 1 шт.
  • ізюм - 200 г.
  • цукати - 100 г.
Приготування:

1. Дріжджі розвести з 125 мл. теплого молока, додати 1 ст.л. цукру та 1 ст.л. борошна, перемішати і поставити в тепле місце на 30 хвилин.

2. Жовтки відділяємо від білків. У жовтки додаємо 1 ст.л. цукру та щіпку собі та збиваємо...


3. Молоко підігріваємо та розчиняємо у ньому цукор та ванілін.

4. Натираємо цедру лимонів та апельсина.

5. Ізюм замочуємо в кип'ятком на 5-10 хвилин. Після чого викладаємо його на серветку, після того як він просохне змішуємо його з цукатами та присипаємо борошном.

6. У опару, що підійшла поступово додаємо всі підготовлені інгредієнти та замішуємо тісто, так щоб воно не липло до рук. Таке тісто накриваємо рушником та ставимо у тепле місце на 1 годину.

7. Формочки змащуємо маслом та викладаємо у кожну тісто на 1/2 об'єму.   

8. Зверху паски змащуємо збитим жовтком та ставимо випікатись у духовку, на 15 хвилин при температурі 170 градусів та 30 - 45 хвилин на 145 градусів. 

9. Паски витягаємо з духовки та залишаємо охолоджуватись. А поки готуємо глазур, якою прикрашаємо паску.

Ось і все! Смачного! ;)



2 коментарі:

  1. Олька, є ідея! Напиши статтю про корисні речі для кухаря, дуже дуже треба)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ого, дуже дивне прохання, в мене завтра день народження!) Напишу таку, але вже пізніше... Зараз пишу статтю про піцу "Маргариту", бо відео вже є давно, а статтю все ніяк не напишу... Чекайте;)

      Видалити