середа, 1 квітня 2015 р.

Пончики :)

   Сьогодні на FOOD like ART - пончики, тому якщо Ви слідкуєте за вагою і до того ж не маєте сили волі...обходьте стороною цю статтю, бо стриматись просто unreal!
   І так, для початку трохи фуд-вікіпедії. Пончики - популярна у багатьох країнах випічка, але скрізь їх називають по різному, наприклад у США - donuts, у Франці - beignets, у Польща - pączki, а у нас - пончики, просто пончики. Існує безліч варіацій їх приготування: круглі, круглі з дирочкою посередині, з начинкою і без неї, прикрашені глазур'ю та посипкою, або ж звичайні. Які б Ви не обрали смачні всі, але як на мене то пончик з глазур'ю та начинкою  - це просто казка, хоч і калорійна. Отже давайте готувати! :)

Потрібно:
  • борошно - 420г. + 100г.
  • вода    - 125 мл.
  • дріжджі (свіжі) - 10 г.
  • яйця - 3 шт.
  • сіль - 1/2 ч.л.
  • цукор - 70г.
  • масло - 100 г.
  • олія (для смаження) 
для глазурі:
  • білок яйця - 3 шт.
  • цукрова пудра - 120 г.
  • сіль - щіпка.
+ посипка та кокосова стружка 

Приготування:

1. Готуємо опару: 
- у велику миску просіюємо 100-140г. борошна
- дріжджі розчиняємо у воді та поступово додаємо у борошно
- перемішуємо до однорідності, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце на 1 годину.

2.  Додаємо решту борошна, яйця, сіль та цукор і замішуємо тісто протягом 5 хвилин. Додаємо розтоплене масло та вимішуємо до гладкості та пружності. Знову накриваємо рушником, ставимо на 30 хвилин у тепле, а після - у холодне на 1 годину.

3. Розкачуємо тістечко торщиною 1 см. та вирізаємо кільця (спеціальною формочкою, або як я - тарілочкою та стаканчиком) та залишаємо, щоб вони підійшли.

4. Смажимо пончики у великій кількості олії(так щоб пончики плавали на поверхні і не торкались дна) з двох боків до утворення золотистої шкуринки.

5. Після смаження викладаємо наші пончики на паперовий рушник та поки вони охолоджуються готуємо глазур.

6. Для глазурі збиваємо білок з сіллю та цукровою пудрою до утворення блискучої глазурі, яка тримає форму.

7. Пончики покриваємо глазур'ю та прикрашаємо. 

















Ось і все;)

Згодом чекайте відео на каналі FOOD like ART

Немає коментарів:

Дописати коментар