Якщо перед вами постало завдання приємно здивувати ваших гостей, то саме Червоний оксамит (Red Velvet) - це прекрасна можливість з ним впоратись! RED VELVET стовідсотково здивує кожного, хто в перше його спробує бо:
- уявіть звичайний торт, білого кольору ( це може бути, крем або ж натяжка з мастики, але обов'язково білого кольору) і тут ви граціозно розрізуєте його і... всередині він - червоний, а це як мінімум незвично та яскраво! Особливо приваблює цей класичний та пристрасний контраст червоного та білого...
- те що здивує ваших гостей, можливо більше ніж колір, це - смак! Завдяки 2-м столовим ложкам какао, торт набуває легкого шоколадного смаку, хоч цього точно ніхто не очікував!
- приготувавши Red Velvet ви здивуєтесь не менше гостей, коли усвідомите, як швидко торт зникне зі столу ;)
Прекрасно і те, що з цього бісквітного тіста можна випікати навіть кекси! Якось обов'язково спечу та поділюсь з вами фотографіями:)
- борошно - 340 г.
- цукор - 300 г.
- какао - 2 ст.л.
- сіль - 1/4 ч.л.
- сода 1 ч.л.
- розпушувач - 2 ч.л.
- яйця - 3 шт.
- олія - 300 мл. (без різкого запаху та смаку, соняшникова рафінована - ідеал).
- кефір - 280 г.
- харчовий барвник
Приготування:
1. Все дуже просто - змішуємо всі сухі інгредієнти (крім барвника) та додаємо до них всі рідкі, ретельно перемішуємо (я робила це звичайною силіконовою лопаткою, хоча можна використовувати і міксер).
2. Додаємо харчовий барвник поступово, ретельно перемішуючи до утворення потрібного кольору та збиваємо міксером до утворення бульбашок (це означатиме що тісто наситилось повітрям, а отже добре підійде). Залишаємо тісто на 15-20 хвилин.
3. Форму для випікання застилаємо пергаментним папером та змащуємо маслом.
4. Якщо тіста у формі буде забагато - бісквіт не пропечеться, не матиме пухкої структури. Тому цю кількість тіста я розділяю на дві частини, та випікаю їх окремо, у формі 21 см., в залежності від розміру форми потрібно змінювати кількість частин, або ж кількість тіста. Якщо виникнуть питання, запитуйте, я постараюсь вам допомогти.
5. Випікаємо у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 20 - 30 хвилин, готовність перевіряємо, як і завжди, шпажкою (якщо суха - бісквіт готовий).
6. Витягаємо форму з бісквітом, ставимо на вологий рушник на 10 хвилин, після чого виймаємо бісквіт з форми та ставимо на решітку охолоджуватись. Після охолодження замотуємо бісквіт в харчову плівку та відправляємо в холодильник на 2 години.
Після цього вже готуємо наш улюблений крем, обов'язково білого кольору, щоб у майбутнього торта був присутній цей неперевершений контраст червоного та білого, прикрашаємо та готуємось вислуховувати питання, прохання та похвалу гостей... Успіхів! ;)
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!
Немає коментарів:
Дописати коментар