пʼятниця, 4 вересня 2015 р.

Фруктовий десертик від Джеймі

   Хоч літечко і минуло потішити себе морозивом ще можна, особливо таким смачним:) Додаємо до звичайного ванільного морозива соковиті запечені сливи та отримуємо - сезонний фруктовий десерт, адже зараз саме сезон слив. Сливи також можна замінити на абрикоси, персики чи нектарини. Не лінуйтесь, приготуйте цей десерт і подаруйте собі частинку літа:)

Потрібно:

  • спілі сливи        - 18 шт. 
  • ванільний екстракт - 1 ч.л.
  • тростинковий цукор - 2 ст.л.
  • апельсин           - 1 шт.
  • кориця             - 1 паличка.
  • бренді             - 1-2 ст.л. (за бажанням)
  • ванільне морозиво  - 500 мл.

Приготування:

1. Розрізаємо сливи навпіл, вибираємо кісточки і викладаємо на деко, посипаємо ванільним екстрактом, цукром.

2. Знімаємо з 1/2 апельсина цедру та розкладаємо на сливи, видушуємо сік.

3. Додаємо розламану надвоє паличку кориці.

4. За бажанням додаємо бренді.

5. Ставимо у духовку розігріту до 220 градусів на 15 хвилин.

6. Якщо сливи набули ніжного, соковитого вигляду - виймаємо з духовки.

Подаємо у невеликих склянках переклавши сливи морозивом.


Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!;)

Немає коментарів:

Дописати коментар