Хоч літечко і минуло потішити себе морозивом ще можна, особливо таким смачним:) Додаємо до звичайного ванільного морозива соковиті запечені сливи та отримуємо - сезонний фруктовий десерт, адже зараз саме сезон слив. Сливи також можна замінити на абрикоси, персики чи нектарини. Не лінуйтесь, приготуйте цей десерт і подаруйте собі частинку літа:)
Потрібно:
- спілі сливи - 18 шт.
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- тростинковий цукор - 2 ст.л.
- апельсин - 1 шт.
- кориця - 1 паличка.
- бренді - 1-2 ст.л. (за бажанням)
- ванільне морозиво - 500 мл.
1. Розрізаємо сливи навпіл, вибираємо кісточки і викладаємо на деко, посипаємо ванільним екстрактом, цукром.
2. Знімаємо з 1/2 апельсина цедру та розкладаємо на сливи, видушуємо сік.
3. Додаємо розламану надвоє паличку кориці.
4. За бажанням додаємо бренді.
5. Ставимо у духовку розігріту до 220 градусів на 15 хвилин.
6. Якщо сливи набули ніжного, соковитого вигляду - виймаємо з духовки.
Подаємо у невеликих склянках переклавши сливи морозивом.
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!;)
Немає коментарів:
Дописати коментар