неділю, 6 листопада 2016 р.

Різотто з гарбузом




Потрібно:

  • гарбуз - 300 г.
  • цибуля - 1/2 шт.
  • біле вино - 100 мл.
  • бульйон - 1 л.
  • сир - 150 г.
  • оливкова олія
  • вершкове масло
  • сіль, спеції

Приготування:



1. Для початку, підготуємо гарбуз. Промиваємо, розрізаємо на частини, очищаємо та нарізаємо на кубики.



2. Перекладаємо підготовлений гарбуз в кастрюлю, додаємо сіль, гілочку чебрецю та заливаємо водою (так щоб вода повністю покрила кубики), готуємо до м'якості гарбуза. 
Далі зливаємо зайву воду (якщо така є) і на вибір подрібнюємо в блендері до стану пюре; або ж залишаємо все як є, тоді у готовій страві інколи траплятимуться цілі шматочки гарбуза.

3. Далі готуємо безпосередньо основу для нашого різотто.
Для цього у сотейник додаємо оливкову олію та вершкове масло, на цій суміші пасеруємо цибулю (в мене червона, на мою думку вона не має такого різкого смаку, як біла).

4. Після того, як цибуля стала м'якою зменшуємо вогонь та додаємо рис, помішуємо його так 2-3 хвилини. Після чого додаємо вино та чекаємо поки частина його випарується, продовжуємо помішувати.

5. Далі діємо за простою схемою: додаємо бульйон - постійно помішуємо - як тільки помічаємо що рис майже увібрав всю вологу - знову додаємо бульйон... повторюємо цей процес на протязі 10-15 хвилин. В середині процесу додаємо гарбузове пюре і продовжуємо готувати.

Важливо не пропустити момент, коли рис потрібної консистенції. Якщо перетримати замість різотто отримаємо звичайну рисову кашу, тому періодично куштуйте декілька рисинок. В момент коли відчуєте що рис м'який, але серидинка трохи тверда - можна вважати що страва майже готова.

6. Вимикаємо вогонь, додаємо трохи вершкового масла та перемішуємо. Як там кажуть "Кашу маслом не зіпсуєш!" ?, от і різотто стане тільки кращим - глянцевим.

Подавати різотто потрібно відразу, щедро притрусивши тертим сиром. Смачного!;)



Готуйте з ♥ та з Food like Art! 

Немає коментарів:

Дописати коментар