суботу, 26 листопада 2016 р.

М'ясна лазанья + відео



Лазанья - італійська страва, поєднання: пасти, соусів болоньоєз та бешамель і великої любові до їжі. Тісто для лазаньї, як і для пасти можна приготувати вдома використовуючи машинку для пасти♥(мрія), а якщо її немає потрібно запастись терпінням та звичайною качалкою. Основою страви є м'ясо, а якщо точніше - Ragù alla bolognese або просто Болоньєз - м'ясний італійський соус для пасти. Для його приготування використовують різні види м'яса: свинину, яловичину та навіть бекон, також пасеровані овочі: цибулю, моркву, помідори; та хоча є варіанти приготування цього соусу без вина, проте саме червоне вино в процесі приготування надає м'ясу ніжної текстури. Та як же без соусу, про який ми знаємо чимало Бешамель? В поєднанні ці інгредієнти утворюють неймовірно смачну та ароматну страву яку варто навчитись готувати кожному! Розпочнемо?


Потрібно: (на форму 28х20)
• фарш (свинина +яловичина) - 1 кг.
• цибуля - 2-3 шт.
• морква - 2 шт.
• болгарський перець - 1 шт.
• томати у власному соку/ помідори - 300 мл/5 шт.
• розмарин - 2-3 гілочки
• червоне вино - 200 мл.
• сіль, перець - за смаком
• олія для смаження
• сир твердий - 300 г.
• базилік
соус бешамель 4 порції :
• масло - 120 г.
• борошно - 80 г.
• молоко 800 мл.
• сіль, перець
тісто для пасти 3 порції (тонко розкатані): 
• борошно - 300 г.
• яйця    - 3 шт.
• оливкова олія - 4-6 ст.л.
• вода (за потреби)

+ відео-рецепт від FOOD like ART



Приготування:

1. Готуємо соус болоньєз:
Фарш обсмажуємона рослинній олії, зо золотистості.
У кастрюлі, на рослинній олії пасеруємо нарізані мілким кубиком: цибулю, моркву та болгарський перець.

До пасерованих овочів додаємо м'ясний фарш, ретельно перемішуємо.

Додаємо томати у власному соку, або свіжі помідори (для цього їх потрібно бланшувати - надрізати, залити окропом, перекласти у холодку воду, зняти шкуринку та подрібнити).

Додаємо спеції, розмарин та червоне вино, перемішуємо, накриваємо кришкою та тушкуємо до гладкості соусу. За потреби додаємо бульйон.

2. Готуємо соус Бешамель. Всі тонкощі приготування соусу тут


3. Готуємо тісто для пасти. Тонкощі приготування тут.
Для лазаньї нам потрібно 3ри порції тіста, після того як дістанемо його з холодильника, розрізаємо на 4-ри частини, кожну з них дуже тонко розкачуємо.



4. Формуємо шари майбутньої страви:

   -соус бешамель
   1.лист пасти
   2.соус бешамель
   3.соус болоньєз
   4.тертий твердий сир

Повторюємо шари 4ри рази, в завершення в останньому шарі на соус болоньєз та тертий сир викладаємо шар соусу бешамель.


5. Випікаємо у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-ка хвилин.



Ось і все, м'ясна лазанья готова. Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!♥
  

Немає коментарів:

Дописати коментар