Бешамель - один з базових білих соусів у французькій та європейській кухнях. Так як, соус являється базовим він служить основою для ряду інших соусів, в той ж час він є неперевершеним самостійним соусом, що підходить для великої кількості страв.
У приготуванні бешамель дуже простий, проте потребує певних знань техніки, яку ми з Вами сьогодні розберемо по пунктах.
• масло - 30 г.
• борошно - 20 г.
• молоко - 200 мл.
• сіль, перець, (інші спеції) - за смаком
Приготування:
1. У сотейнику з товстим дном, на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло.
2. До розтопленого масла поступово вводимо борошно, постійно
помішуючи. Такий чином пасеруємо борошно до золотистого кольору та приємного, горіхового аромату.
Борошно обсмажене/пасероване на вершковому маслі у кулінарній літературі називають - "ру".
3. Частинами вводимо молоко, постійно помішуючи, щоб запобігти утворенню грудочок. Продовжуємо помішувати поки наш соус не почне кипіти, після цього знімаємо сотейник з вогню, додаємо спеції: сіль, перець та мускатний горіх за смаком.
•В залежності від кількості порцій соус готується 10-15 хвилин.
•Не забувайте, що після охолодження соус стане що густішим, контролюйте це.
•Якщо під час приготування все ж з'явились грудочки, це легко можна виправити завдяки протиранню соусу через мілке сито.
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!♥
Немає коментарів:
Дописати коментар