вівторок, 29 вересня 2015 р.

Галета з гарбузом та бринзою | Pumpkin galette with feta



Ароматна, яскрава та смачна галета з гарбузом та бринзою - це саме та випічка, що здатна прикрасити стіл, подарувати свято шлунку та сонячний настрій, навіть, якщо за вікном йде дощ... Відкриття сезону гарбузів на FOOD like ART оголошую відкритим (та-да-ммм)! :)

Також призентую новий відео-рецепт: 

Потрібно:

для тіста:
  • борошно - 240 г.
  • масло - 170 г.
  • сир (твердий) - 60 г.
  • вода - 2 ст.л.
  • сіль - за смаком.
для начинки:
  • гарбуз - 300 г.
  • бринза - 200 г.
  • базилік
  • розмарин
  • сіль
+ яйце

Приготування:

1. Просіяне борошно розтираємо з вершковим маслом. Додаємо натертий сир та сіль та перемішуємо.

2. Поступово додаємо воду, та замішуємо тісто. Цей процес займає 3 хвилини - максимум.


3. Тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо у холодильник на 30 хвилин.

4. Готуємо начинку, для цього гарбуз очищаємо та нарізаємо мілким кубиком. 

5. Бринзу також нарізаємо дрібним кубиком.

6. Базилік та розмарин мілко подрібнюємо.

7. Всі інгредієнти для начинки + сіль, добре перемішуємо.


8. Тісто дістаємо з холодильника, викладаємо на пергаментрий папір (на якому і будемо випікати нашу галету), та тонко розкачуємо.

9. На середину тіста рівномірно викладаємо начинку.


10. Краї тіста загортаємо навколо начинки.

11. Збиваємо яйце та змащуємо краї майбутньої галети.

12. Випікаємо у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. За потреби після 20-25-ти хвилин випікання (після підрум'янення тіста) накриваємо галету фольгою та залишаємо ще на 15-20 хвилин у духовці.



Ось і все, подаємо теплим, але і охолоджений варіант - смачний:)


Готуйте з любов'ю та FOOD like ART!;)

Немає коментарів:

Дописати коментар