середа, 24 вересня 2014 р.

Гарбузовий крем-суп

   Привіт! Ось і настала осінь, а отже пора відкривати сезон страв з гарбуза! Всі, я сподіваюсь, знають про користь цієї ягоди (хоча деякі і досі вважають, що це овоч), тому не будемо детально про це. 
   Сьогодні я готувала гарбузовий крем-суп з вершками і ділюсь цим рецептом з Вами.

Потрібно:

  • масло                -  3 ст.л.
  • цибуля               -  1 шт.
  • часник               -  2-3 зубчики
  • помідори             -  2 шт.
  • гарбуз               -  400 г.
  • курячий бульйон      -  1 л.
  • вершки               -  100 мл.
  • соус чилі            
  • цукор
  • лавровий лист
  • сіль, перець, чебрець, мускатний горіх 

Приготування: 

1. Цибулю нарізуємо мілким квадратиком, часник - скибочками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з маслом.



2. Помідори бланшируємо та нарізуємо квадратиком.
3. Гарбуз миємо, очищаємо від шкірки і нарізуємо.




4. До обсмаженої цибулі на сковорідку додаємо гарбуз, щіпку цукру та обсмажуємо. Додаємо помідори та 2 штуки лаврового листа. Тушкуємо 10-15 хвилин.


5. В киплячий бульйон перекладаємо овочі, додаємо чебрець, сіль та перець, все перемішуємо та варимо 30 хвилин до готовності гарбуза. Після чого за допомогою блендера доводимо суп до однорідності. Додаємо вершки, краплю соусу чилі та щіпку мускатного горіха, знову ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
Подаємо з грінками... Смачного! :)

+ для Вас знайшла фото з сімейного фотоальбому:) Оте мале дівчисько в червоному береті - я:)


З любов'ю, Ваша БараБолька:)

Також готуйте:

Немає коментарів:

Дописати коментар