четвер, 18 вересня 2014 р.

Тарталетки з ягодами





   Привіт! Сьогодні вирішила поділитись з Вами тим рецептом, що в планах був давно-давно (саме тоді коли я фотографувала процес приготування цих тарталеток в мене зламався об'єктив, але з ким ж не буває), ну от сьогодні я вже купила малинку (добре що на ринку її ще багато) і приготувала цей чудо-десертик знову, вийшло навіть краще!
   Мені дуже подобається контраст смаків у цьому десерті! Вершковий крем з цедрою та соком лимона, який дає кислий відтінок смаку + солодка малина, ммм... Повірте, це варто скуштувати! Тим паче, що приготування не потребує якихось особливих вмінь, потрібно просто слідувати рецепту і буде Вам та Вашим близьким шматочок щастя цієї осені! (Кваптесь, бо всю малинку розберуть!):)




Потрібно:
для тіста:

  • борошно - 180 г.
  • цукор   - 1 ч.л.
  • сіль    - щіпка
  • масло   - 90 г.
  • жовток  - 1 шт.
  • вода    - 1 ст.л. 
для крему:
  • вершки 33% - 200 мл.
  • цукор      - 150 г.
  • імбир      - 1 ч.л.
  • лимон      - 1 шт.
  • яйця       - 3 шт.

    + ягоди
Приготування: 

1. У мисці змішуємо просіяне борошно, цукор, сіль, додаємо порізане на кубики охолоджене вершкове масло та жовток, якщо потрібно то додаємо ще воду та вимішуємо тісто. Готове тісто замотуємо у харчову плівку та ставимо у холодильник на час, поки готуємо крем.



2. Для приготування крему в сотейнику змішуємо вершки, цукор, цедру лимону та імбир, прогріваємо все до розчинення цукру та настоюємо 30 хвилин закривши кришкою. Після чого додаємо яйця, лимонний сік та добре перемішуємо.


3. Дістаємо тісто з холодильника, розкачуємо його товщиною 3-5 мм. та викладаємо його у формочки. Зверху на тісто викласти пергаментний папір, а на нього груз (у мене - квасоля). Запікаємо при 180 градусах 15 хвилин.

4. У випечені основи для тарталеток вливаємо крем (не до самих країв) та ставимо назад у духовку ще на 30 хвилин.


5. Тарталетки дістаємо з духовки та охолоджуємо, після чого прикрашаємо їх солодкими ягодами (саме солодкими, щоб був цей самий контраст).
За бажанням тарталетки можна присипати цукровою пудрою.




З любов'ю, Ваша БараБолька ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар