середу, 6 травня 2015 р.

Шоколадний фондан




  На FOOD like ART спокусливий французький десерт - Fondant au chocolat.
   Шоколадний фондан (Fondant au chocolat) - щось на зразок кексу, проте з хрумкою шкуринкою, та вологою начинкою в середині. Ці особливості відрізняють фондан від кексу та творять неперевершений смак десерту, особливо тепла рідка начинка... мм.. то ніби сама доброта запечена у шоколадному бісквіті... 

    Всім відомо, що у кондитерській справі кожний грам та градус має значення і шоколадний фондан не є виключенням. І найважливішим аспектом вдалого приготування цього десерту є випікання. Найкращим варіантом була б духовка з конвекційним режимом, щоб рівномірно пропекти стінки, дно та верх десерту, але залишити начинку воловою. 




Потрібно: 
  • шоколад - 90 г.
  • масло - 60 г.
  • яйця 2-3 шт. (залежить від розміру)
  • цукор - 30 г.
  • борошно - 45 г.
  • м'ята та цукр. пудра - для презентації.
Приготування: 


1. Шоколад і масло подрібнюємо та розтоплюємо на паровій бані. Залишаємо охолоджуватись до 30 - 35 градусів.

2. Поки шоколад охолоджується збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно та збиваємо ще раз. 

3. Додаємо збиті яйця з цукром та борошном до охолодженого шоколаду, перемішуємо. Ось так швидко ми приготували тісто для шоколадного фондану. 

4. Частину тіста викладаємо у формочки для льоду (нам потрібні 2 кубики)та ставимо у морозильну камеру до повного замерзання. Я це роблю до приготування, можна навіть не робити все тісто одразу, а лише частину ( 15 г. шоколаду, 20 г. масла, 1/2 яйця, 5 г. цукру,  7 г. борошна), або ж приготувати половину порції та залишити заготовки на потім.


5. Формочки змащуємо маслом, викладаємо тісто на 1/3, ставимо по середину наш кубик замороженого тіста, зверху викладаємо залишки тіста, так щоб формочка була заповнена на 3/4 (тому що випічка має піднятись). 


6. Ставимо випікатись у попередньо розігріту духовку на 180 градусів 10-12 хвилин для керамічних та металевих формочок. Після випікання залишаємо шоколадний фондан у формочках на 2 хвилини, після чого обережно перекладаємо на тарілку. Для презентації використовуємо цукрову пудру та м'яту. Смакуємо десерт відразу, ще теплим! ;)




Ось і все, смачного!;)
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!

3 коментарі:

  1. Хороший в тебе блог, Оль! Фото, відео, самі пости і твій опис страви, твоя ця фішка фуд-вікіпедія- все класно і цікаво, але я до тебе декілька прохань, тільки ти що виконаїш їх!)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вдячна за коментар, похвалу, за те що читаєте і якщо я правильно зрозуміла, то я маю пообіцяти що виконаю ті прохання?) Якщо то так, то лише можу пообіцяти, що дуже постараюсь їх виконати:)

      Видалити
  2. Так) ось і прохання:
    1. Частіше пиши пости
    2. Закидуй і свої фото, ти ж гарна:*

    ВідповістиВидалити