пʼятниця, 11 вересня 2015 р.

Пиріг з курятиною від Джеймі


 На вулиці погода помітно змінилась, ще 10 днів тому була нереальна спека, а зараз так і хочеться закутатись у пальто та плетений шарф, а ще краще просто залишитись вдома і грітись разом з Жульєном під ковдрою... Так як я - страшенна змерзлючка, осінь для мене - час для теплих, затишних пирогів.   Ось і знадобився рецепт з книжечки "Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі" - пиріг з курятиною. Простий у приготування та дивовижний на смак, в цьому весь Джеймі:) І справді ніжне м'ясо у легкому вершковому соусі з ледь відчутною пікантною ноткою - гірчицею, а листкове тісто якнайкраще доповнює цю композицію . Раджу усім:)



Потрібно:
  • курячі філе          - 800г.
  • вершкове масло - 1 ст.л.
  • зелена цибуля - пучок
  • печериці          - 150 г.
  • борошно - 1 ст.л.
  • англійська гірчиця - 2 ч.л.
  • вершки - 1 ст.л.
  • бульйон - 300 мл.
  • чербрець - декілька гілочок
  • мускатний горіх - 1/3
  • листкове тісто - 500 г.
  • яйця - 1 шт.

Приготування:

1. Філе ріжемо смужками 1 см завширшки (поперек волокон). 


2. У велику широку сковороду наливаємо олію та масло. Так, як нам потрібна золотиста кірочка на філе, а не тушкування філе викладаємо на сковорідку в один шар і смажимо з обох сторін. У мою сковорідку не вмістилось одразу все філе, тому я смажила в декілька підходів.

3. В той час, поки смажиться філе ми очищаємо цибулю та нарізаємо її кубиком, а гриби - слайсами. 

4. На тій ж сковороді, де смажилось філе обсмажуємо цибулю та гриби, додаємо філе.

5. У сковорідку додаємо борошно, гірчицю, вершки, бульйон  та розмішуємо.  Додаємо листочки чебрецю, натертий мускатний горіх, солимо, перчимо, розмішуємо та залишаємо варитись.

6. Поверхню злегка притрушуємо борошном та розгортаємо листкове тісто. Ножем на тісті робимо "сіточку".

7. Сковорідку з начинкою знімаємо з вогню та перекладаємо її вміст у форму для запікання, трохи меншу, ніж лист тіста.


8. Тістом накриваємо начинку, краї загортаємо.



9. Збиваємо яйце та змащуємо ним пиріг.

10. Ставимо у духовку попередньо розігріту до 200 градусів на 15 хвилин, поки пиріг не підрум'яниться.


Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар