Моє знайомство з в'яленими помідорами відбулось на YouTube, завдяки Джеймі, він якраз готував страву у яку входили ці пікантні італійські помідорчики. І ось наприкінці літа я, нарешті, наважилась приготувати їх вдома, з українських помідорів, у звичайній духовці! Помідори... їх сортів на ринку величезна кількість, та для в'ялення найкраще підходять - "сливи", або ж просто будь-які м'ясисті (щоб поменше вологи і побільше м'якоті). Готувати італійські в'ялені помідори вдома - просто, я перевірила, тепер Ваша черга спробувати!:)
Обіцяю декілька рецептів з в'яленими помідорами на протязі осені-зими... А сьогодні ще обіцяю рецепт томатів у власному соку:)
Потрібно:
- помідори - 3 кг.
- сіль, перець
- оливкова олія - 200 мл.
- соняшникова олія - 200 мл.
- часник - 4 зуб.
- італійські трави - 1 ст.л.
- цукор - 1 ст.л.
Приготування:
1. Помідори миємо, просушуємо та розрізаємо на четвертинки.
2. Кожну четвертинку очищаємо від насіння, солимо, перчимо.
3. Викладаємо на на деко в один шар.
4. Деко ставимо у попередньо розігріту до 50 градусів духовку. Дверцята духовки повністю не закриваємо.
5. Протягом перших 5-ти хвилин помідори двічі перевертаємо, щоб позбавити їх зайвої вологи.
6. В'ялимо помідори протягом 3-х годин, після чого викладаємо їх у стерилізовані банки, кожний шар поливаємо олією (оливкова + соняшникова) та присипаємо подрібненим часником і травами. Останній шар посипаємо цукром та залишаємо так на ніч. Закриваємо стерилізованими кришками. Ось і все:)
Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!:)
Немає коментарів:
Дописати коментар