понеділок, 14 вересня 2015 р.

В'ялені помідори вдома - просто! | Homemade dried tomatoes

   Моє знайомство з в'яленими помідорами відбулось на YouTube, завдяки Джеймі, він якраз готував страву у яку входили ці пікантні італійські помідорчики. І ось наприкінці літа я, нарешті, наважилась приготувати їх вдома, з українських помідорів, у звичайній духовці!   Помідори... їх сортів на ринку величезна кількість, та для в'ялення найкраще підходять - "сливи", або ж просто будь-які м'ясисті (щоб поменше вологи і побільше м'якоті). Готувати італійські в'ялені помідори вдома - просто, я перевірила, тепер Ваша черга спробувати!:) 
   Обіцяю декілька рецептів з в'яленими помідорами на протязі осені-зими... А сьогодні ще обіцяю рецепт томатів у власному соку:)

Потрібно:
  • помідори    - 3 кг.
  • сіль, перець
  • оливкова олія - 200 мл.
  • соняшникова олія - 200 мл.
  • часник           - 4 зуб.
  • італійські трави - 1 ст.л.
  • цукор            - 1 ст.л.
Приготування:

1. Помідори миємо, просушуємо та розрізаємо на четвертинки.


2. Кожну четвертинку очищаємо від насіння,  солимо, перчимо.


3. Викладаємо на на деко в один шар. 


4. Деко ставимо у попередньо розігріту до 50 градусів духовку. Дверцята духовки повністю не закриваємо.

5. Протягом перших 5-ти хвилин помідори двічі перевертаємо, щоб позбавити їх зайвої вологи.

6. В'ялимо помідори протягом 3-х годин, після чого викладаємо їх у стерилізовані банки, кожний шар поливаємо олією (оливкова + соняшникова) та присипаємо подрібненим часником і травами.  Останній шар посипаємо цукром та залишаємо так на ніч. Закриваємо стерилізованими кришками. Ось і все:)

Готуйте з любов'ю та з FOOD like ART!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар