четвер, 11 вересня 2014 р.

Смажений хек





     Признаюсь чесно, я рідко їм рибу, хоча і знаю що риба є джерелом жирів і білків, цінних вітамінів і мікроелементів, тому дуже корисна. Тому ось сьогодні готувала за рецептом мого педагога по кулінарним курсам Галини Іванівни смажену рибу, ділюсь цим простим рецептом і з Вами, мої хороші. ;) 

 Потрібно:
  • філе риби       - 1 шт.
  • сіль, перець    - за смаком
  • зелень петрушки - 20 г.
  • лимон (сік)     - 1 ст.л.
  • цибуля          - 1 шт.
  • олія            - 1 ст.л.
тісто-кляр:
  • яйце            - 1 шт.
  • олія            - 1 ст.л.
  • молоко          - 100 мл.
  • борошно         - 100 г.
  • сіль            - за смаком
Приготування: 

1. Чисте філе риби, в мене хек, нарізати брусочками.


2. Готуємо маринад: рибу солимо, перчимо, приправляємо подрібненою зеленю петрушки, олією та лимонним соком. Все перемішуємо та залишаємо на 20-40 хвилин.


3. Поки риба маринується, готуємо тісто-кляр. Для цього жовток розтираємо з олією, додаємо тепле молоко, сіль та пшеничне борошно, все добре перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин. Збиваємо білок в пишну піну та перед смаженням додаємо у тісто, перемішуємо.

4. Перед смаженням рибу опускаємо у тісто-кляр і швиденько викладаємо на попередньо розігріту сковорідку з олією. Обсмажуємо до золотистої шкуринки з двох боків та викладаємо та паперовий рушничок, після чого викладаємо на тарілку з гарніром.


І ось така смакота виходить в результаті ;)

З любов'ю, Ваша БараБолька ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар