Признаюсь чесно, я рідко їм рибу, хоча і знаю що риба є джерелом жирів і білків, цінних вітамінів і мікроелементів, тому дуже корисна. Тому ось сьогодні готувала за рецептом мого педагога по кулінарним курсам Галини Іванівни смажену рибу, ділюсь цим простим рецептом і з Вами, мої хороші. ;)
Потрібно:
- філе риби - 1 шт.
- сіль, перець - за смаком
- зелень петрушки - 20 г.
- лимон (сік) - 1 ст.л.
- цибуля - 1 шт.
- олія - 1 ст.л.
тісто-кляр:
- яйце - 1 шт.
- олія - 1 ст.л.
- молоко - 100 мл.
- борошно - 100 г.
- сіль - за смаком
Приготування:
1. Чисте філе риби, в мене хек, нарізати брусочками.
2. Готуємо маринад: рибу солимо, перчимо, приправляємо подрібненою зеленю петрушки, олією та лимонним соком. Все перемішуємо та залишаємо на 20-40 хвилин.
3. Поки риба маринується, готуємо тісто-кляр. Для цього жовток розтираємо з олією, додаємо тепле молоко, сіль та пшеничне борошно, все добре перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин. Збиваємо білок в пишну піну та перед смаженням додаємо у тісто, перемішуємо.
4. Перед смаженням рибу опускаємо у тісто-кляр і швиденько викладаємо на попередньо розігріту сковорідку з олією. Обсмажуємо до золотистої шкуринки з двох боків та викладаємо та паперовий рушничок, після чого викладаємо на тарілку з гарніром.
І ось така смакота виходить в результаті ;)
З любов'ю, Ваша БараБолька ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар