середу, 17 вересня 2014 р.

Овочевий суп

   Привіт! Вибачте, що довго не писала... Навчання займає багато сил і часу, але щоб там не було я про Вас не забуваю, так само як не забуваю годувати близьких своїми новими кулінарними творіннями. Зараз часу катастрофічно не вистачає на фотографування, тому надалі старатимусь писати кожні 2 дні(якщо виходитиме то і частіше), але багато фото не обіцяю. Проте гарантую задоволення від перегляду, приготування та смаку страв, бо курси все ж допомагають краще зануритись у пізнання всіх (для початку - основних, проте дуже важливих) тонкощів кулінарії.


   Отже нещодавно на курсах проходили перші страви, от я і вирішила поекспериментувати і приготувати вдома суп з сезонних овочів. В результаті цього експерименту вийшов суп, який я навіть записала у свій кулінарний записничок (в нього записую ті страви, які 100 % готуватиму не один і не два рази), та він ще й сподобався моєму татові (хоча він ніколи з великим задоволенням супів не їв, йому все борщі подавай :D)! Звичайно ж овочі можна замінити іншими, які смакуватимуть Вам... Ось і все, приступаємо до приготування! ;)

Потрібно:
  • бульйон (курячий)   - 1,5 л.
  • бараболя (середня)  - 5 шт.
  • цвітна капуста      - 60 г.
  • цибуля              - 1 шт.
  • морква              - 1 шт.
  • болгарський перець  - 1 шт.
  • гриби шампіньйони   - 200 г.
  • зелений горошок     - 100 г.
  • олія (для смаження)
  • сіль, перець (за смаком)
  • зелень петрушки, кропу

Приготування:


1. Картоплю промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізуємо квадратиком та закладаємо у підсолений курячий бульйон, варимо на сильному вогні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо картоплю приблизно 7 хвилин.





2. Поки картопля вариться пасеруємо овочі. Мілко нарізуємо цибулю та частину моркви, іншу її частину подрібнюємо на мілкій тертці. На гарячій сковороді з олією обсмажуємо цибулю, додаємо моркву та обсмажуємо все до м'якості. Овочі викладаємо у окрему тарілку.


3. Болгарський перець нарізуємо кубиком та пасеруємо у невеликій кількості бульйону та олії.

4. Гриби нарізуємо скибочками і також пасеруємо у невеликій кількості бульйону та олії до готовності.


5. Цвітну капусту обшпарюємо кип'ятком та нарізуємо на невеликі шматочки. 






6. До майже звареної бараболі додаємо підготовлену цвітну капусту. Через 2 хвилини додаємо решту пасерованих овочів, приправляємо спеціями та варимо ще 2-3 хвилини до повної готовності.


Подаємо на стіл з зеленю петрушки.

+ якщо бульйон варився в той самий час, то можна м'ясо відділити від кістки, мілко покришити та перед подачею покласти його у миску.


З любов'ю, Ваша БараБолька ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар