Привіт! Вибачте, що довго не писала... Навчання займає багато сил і часу, але щоб там не було я про Вас не забуваю, так само як не забуваю годувати близьких своїми новими кулінарними творіннями. Зараз часу катастрофічно не вистачає на фотографування, тому надалі старатимусь писати кожні 2 дні(якщо виходитиме то і частіше), але багато фото не обіцяю. Проте гарантую задоволення від перегляду, приготування та смаку страв, бо курси все ж допомагають краще зануритись у пізнання всіх (для початку - основних, проте дуже важливих) тонкощів кулінарії.
Отже нещодавно на курсах проходили перші страви, от я і вирішила поекспериментувати і приготувати вдома суп з сезонних овочів. В результаті цього експерименту вийшов суп, який я навіть записала у свій кулінарний записничок (в нього записую ті страви, які 100 % готуватиму не один і не два рази), та він ще й сподобався моєму татові (хоча він ніколи з великим задоволенням супів не їв, йому все борщі подавай :D)! Звичайно ж овочі можна замінити іншими, які смакуватимуть Вам... Ось і все, приступаємо до приготування! ;)
Потрібно:
- бульйон (курячий) - 1,5 л.
- бараболя (середня) - 5 шт.
- цвітна капуста - 60 г.
- цибуля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- болгарський перець - 1 шт.
- гриби шампіньйони - 200 г.
- зелений горошок - 100 г.
- олія (для смаження)
- сіль, перець (за смаком)
- зелень петрушки, кропу
Приготування:
1. Картоплю промиваємо, очищаємо від шкірки, нарізуємо квадратиком та закладаємо у підсолений курячий бульйон, варимо на сильному вогні до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо картоплю приблизно 7 хвилин.
2. Поки картопля вариться пасеруємо овочі. Мілко нарізуємо цибулю та частину моркви, іншу її частину подрібнюємо на мілкій тертці. На гарячій сковороді з олією обсмажуємо цибулю, додаємо моркву та обсмажуємо все до м'якості. Овочі викладаємо у окрему тарілку.
3. Болгарський перець нарізуємо кубиком та пасеруємо у невеликій кількості бульйону та олії.
4. Гриби нарізуємо скибочками і також пасеруємо у невеликій кількості бульйону та олії до готовності.
5. Цвітну капусту обшпарюємо кип'ятком та нарізуємо на невеликі шматочки.
6. До майже звареної бараболі додаємо підготовлену цвітну капусту. Через 2 хвилини додаємо решту пасерованих овочів, приправляємо спеціями та варимо ще 2-3 хвилини до повної готовності.
Подаємо на стіл з зеленю петрушки.
+ якщо бульйон варився в той самий час, то можна м'ясо відділити від кістки, мілко покришити та перед подачею покласти його у миску.
З любов'ю, Ваша БараБолька ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар