Я думаю, любителям сирних запіканок сподобається сьогоднішній рецепт! Проте ця запіканка не звичайна, до її інгредієнтів входить вишня, свіжа вона чи консервована немає значення, тому що і в тому, і в іншому варіанті вона додає цій запіканці саме такий смак як я люблю! Ніжний сирний смак, розсипчаста текстура та кислинка у вигляді вишні! Як на мене то це те, що врятує Вас, якщо звичайні сирні запіканки вже набридли! Отже, йдемо за покупками на ринок/магазин, чи просто відкриваємо холодильник у якому все вже є і готує цей чудовий десерт! :)
Потрібно:
Тісто:
- масло - 100 г.
- кисломолочний сир - 120 г.
- цукор - 50 г.
- молоко - 80 мл.
- ванільний цукор - 1 ст.л.
- сіль - щіпка
- борошно - 260 г.
- розпушувач для тіста - 2 ч.л.
Начинка:
- вишня - 200 г.
- масло - 50 г.
- цукор - 80 г.
- ванільний цукор - 2 ч.л.
- лимонний сік - 2 ст.л.
- яйця - 2 шт.
- кисломолочний сир - 380 г.
- борошно - 80 г.
- розпушувач для тіста - 1 ч.л.
- крохмаль - 25 г.
Приготування:
1. Для тіста змішуємо в мисці розтоплене масло, сир, цукор, молоко, ванільний цукор і сіль.
2. В окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач.
3. Борошно з розпушувачем змішуємо з сиром, який перед цим розминаємо виделкою, та вимішуємо тісто.
4. Дно форми ( в мене 22 см.) застеляємо пергаментним папером, а краї форми змащуємо маслом. Тісто розкачуємо, викладаємо у форму та розрівнюємо руками.
5. Ставимо форму з тістом на 30 хвилин.
6. Поки тісто стоїть у холодильнику, готуємо начинку для нашого пирога! Беремо вишні, в мене на фото консервовані бо фотографувала на початку цієї весни, але можна використовувати і свіжі без кісточок.
7. Масло кімнатної температури збиваємо з половиною цукру.
8. Додати ванільний цукор, сік лимона та знову збити.
8. Додати ванільний цукор, сік лимона та знову збити.
9. Відділяємо жовтки від білків, жовтки змішуємо з начинкою та додаємо до неї сир, який перед цим розминаємо виделкою.
10. В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач та крохмаль, додаємо до начинки та добре перемішуємо.
11. До всієї суміші додаємо вишні, та обережно перемішуємо.
12. Залишені нами білки збиваємо з другою половиною цукру до міцних піків, після чого обережно вводимо їх у начинку.
12. Дістаємо форму з холодильника та наповнюємо її начинкою.
13. Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 30 - 40 хвилин, коли бачимо що пиріг зарум'янився, але час ще не пройшов, накриваємо його фольгою та допікаємо (бо як видно по фото мій трохи перепікся, тому не повторяйте моїх помилок, а я обіцяю ще раз пофотографувати його і закинути нові фото, тому слідкуйте за оновленнями). Коли пройде 30-40 хвилин, пиріг залишаємо у вимкненій духовці ще на 30 хвилин, після чого дістаємо, посипаємо цукровою пудрою та куштуємо! Смачного ;)
З любов'ю, Ваша БараБолька ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар