пʼятниця, 29 серпня 2014 р.

Пиріг з сиром і вишнями



  Я думаю, любителям сирних запіканок сподобається сьогоднішній рецепт! Проте ця запіканка не звичайна, до її інгредієнтів входить вишня, свіжа вона чи консервована немає значення, тому що і  в тому, і в іншому варіанті вона додає цій запіканці саме такий смак як я люблю! Ніжний сирний смак, розсипчаста текстура та кислинка у вигляді вишні! Як на мене то це те, що врятує Вас, якщо звичайні сирні запіканки вже набридли! Отже, йдемо за покупками на ринок/магазин, чи просто відкриваємо холодильник у якому все вже є і готує цей чудовий десерт! :)


   Потрібно:

Тісто:

  • масло                - 100 г.
  • кисломолочний сир    - 120 г.
  • цукор                - 50 г.
  • молоко               - 80 мл.
  • ванільний цукор      - 1 ст.л.
  • сіль                 - щіпка
  • борошно              - 260 г.
  • розпушувач для тіста - 2 ч.л.
Начинка:
  • вишня                - 200 г.
  • масло                - 50 г.
  • цукор                - 80 г.
  • ванільний цукор      - 2 ч.л.
  • лимонний сік         - 2 ст.л.
  • яйця                 - 2 шт.
  • кисломолочний сир    - 380 г.
  • борошно              - 80 г.
  • розпушувач для тіста - 1 ч.л.
  • крохмаль             - 25 г.
Приготування:

1. Для тіста змішуємо в мисці розтоплене масло, сир, цукор, молоко, ванільний цукор і сіль.
2. В окремій мисці змішуємо борошно та розпушувач.

3. Борошно з розпушувачем змішуємо з сиром, який перед цим розминаємо виделкою, та вимішуємо тісто.

4. Дно форми ( в мене 22 см.) застеляємо пергаментним папером, а краї форми змащуємо маслом. Тісто розкачуємо, викладаємо у форму та розрівнюємо руками.
5. Ставимо форму з тістом на 30 хвилин.
6. Поки тісто стоїть у холодильнику, готуємо начинку для нашого пирога! Беремо вишні, в мене на фото консервовані бо фотографувала на початку цієї весни, але можна використовувати і свіжі без кісточок.
7. Масло кімнатної температури збиваємо з половиною цукру.
8. Додати ванільний цукор, сік лимона та знову збити.
9. Відділяємо жовтки від білків, жовтки змішуємо з начинкою  та додаємо до неї сир, який перед цим розминаємо виделкою.
10. В окремій мисці змішуємо борошно, розпушувач та крохмаль, додаємо до начинки та добре перемішуємо.
11. До всієї суміші додаємо вишні, та обережно перемішуємо.


12. Залишені нами білки збиваємо з другою половиною цукру до міцних піків, після чого обережно вводимо їх у начинку.


12. Дістаємо форму з холодильника та наповнюємо її начинкою. 


13. Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці 30 - 40 хвилин, коли бачимо що пиріг зарум'янився, але час ще не пройшов, накриваємо його фольгою та допікаємо (бо як видно по фото мій трохи перепікся, тому не повторяйте моїх помилок, а я обіцяю ще раз пофотографувати його і закинути нові фото, тому слідкуйте за оновленнями). Коли пройде 30-40 хвилин, пиріг залишаємо у вимкненій духовці ще на 30 хвилин, після чого дістаємо, посипаємо цукровою пудрою та куштуємо! Смачного ;)


З любов'ю, Ваша БараБолька ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар