суботу, 23 серпня 2014 р.

Ватрушки


 Привіт! Відразу хочу попросити пробачення що не писала... Виникли проблеми з фотоапаратом, зараз якраз в процесі їх вирішення, тому скоро будуть нові і нові статті та фото, але поки що викладатиму ті, що робила раніше коли готувала і фотографувала просто в своє задоволення, а не для Вас. Але все ж, при першій же нагоді, після ремонту оптики я додам нові чудні фото і обов'язково буде покроковий фото-рецепт, обіцяю! А поки що готуємо ватрушки з сиром! ;)


Потрібно:

тісто:

  • борошно 700 г.
  • молоко - 300 мл.
  • яйця - 3 шт. ( 1 ціле яйце + 2 жовтка)
  • сухі дріжджі - 3 ч.л.
  • маргарин - 40 г.
  • цукор - 2 ст.л.
  • сіль - щіпка
Начинка:
  • сир - 600 г.
  • цукор - 1 скл.
  • родзинки - 1 скл.
  • яєчний жовток
+ яєчний жовток для змащування.

Приготування:
1. Готуємо опару: до теплого молока додаємо дріжджі, сіль, цукор та перемішуємо. Накриваємо полотенцем і відставляємо на 15 хвилин в тепле місце.
2. Коли дріжджі стануть активними додаємо просіяне борошно та яйця.
3. Розтоплений та охолоджений маргарин додаємо у тісто та перемішуємо.
4. Добре вимішене тісто ставимо у тепле місце. 
5. Через пів години, тісто що підросло (збільшилось у 2-3 рази), слід обмяти та знову залишити на 30 хвилин.цю процедуру повторюємо ще 2 рази.
6. Готове тісто ділимо на 2 частини.
7. Готуємо начинку: сир розминаємо виделкою, додаємо жовток та цукор. Родзинки попередньо замочені у гарячій воді та просушені на паперовому рушнику додаємо до сирної начинки, все перемішуємо до однорідної консистенції.
8. Підготовлене тісто ділимо на 10-14 шматків (залежить від розміру ватрушок), які скочуємо у кульки.. Кожну кульку сплющуємо та викладаємо на деко змащене маслом, або на пергамент. Накриваємо заготовки рушником та залишаємо на 20-30 хвилин у теплому місці.
9. Як тільки тісто підійметься, беремо склянку, денце притрушуємо борошном і витискаємо в них серединку - "гніздечко" для начинки.
10. На кожну ватрушку викладаємо по 2 ч.л. сирної начинки та змащуємо краї майбутньої ватрушки збитим яєчним жовтком.



11. Ставимо випікатись ватрушки до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки на 15 хвилин. Після чого дістаємо готові ватрушки та по бажанню притрушуємо їх цукрової пудрою.


Немає коментарів:

Дописати коментар