Потрібно:
- борошно 200г.
- цукор 130г.
- масло 100г.
- яйця 2 шт.
- апельсин 1 шт.(150 мл. соку + цедра)
- ванільний цукор (за смаком)
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- Натираючи апельсин на мілкій тертці зчищаємо цедру, не забуваючи, що цедра - це лише помаранчева частина, без білої, яка дає гіркоту.
- Вижимаємо сік з апельсина (приблизно 150 мл.).
- На водяній бані розтоплюємо масло та трішки охолоджуємо.
- До масла додаємо яйця, ванільний та звичайний цукор, перемішуємо.
- До суміші додаємо сік і цедру апельсина.
- Додаємо просіяне через сито борошно разом з розпушувачем та ретельно перемішуємо до однорідності. Можна також використовувати і міксер, проте на мою думку рецепт настільки простий що можна обійтись і без нього.
- Викладаємо тісто на 2/3 в форми для випікання. Та ставимо їх у розігріту до 180 градусів духовку, випікаючи 30 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою, проткнувши мафін по середині - паличка повинна вийти сухою та чистою.
- Готові мафіни витягуємо з формочок і охолоджуємо.
Ці мафіни чудово підійдуть і для святкового сніданку, наприклад, я готувала такий сніданок мамі 8-го березня, вона дуже зраділа такому маленькому смачному сюрпризу! :)
Порадуйте і Ви своїх близьких! ;)
Немає коментарів:
Дописати коментар