суботу, 9 серпня 2014 р.

Апельсинові маффіни

  

   Доброї ночі! Не знаю як Вам, а от мені не спиться, тому вирішила трішки потрудитись і презентувати Вам рецепт моїх улюблених апельсинових мафінів. Цей рецепт не вимагає багато часу та значних витрат, проте результат викликає захват (особливо якщо Ви любити апельсини)! Ніжна текстура, хрумка шкуринка, неперевершений смак: все це ви безумовно відчуєте відкусивши шматочок (...) проте найзвабливішу річ у цих мафінах ви відчуєте до цього! Під кінець випікання, відкривши духовку Ви відчуєте чаруючий АРОМАТ!! Після чого стриматись просто нереально(!)так і хочеться відкусити хоч шматочок, а за ним ще.. і ще... Ох, досить слів! Час готувати!







   Потрібно:
  • борошно               200г.
  • цукор                 130г.
  • масло                 100г.
  • яйця                  2 шт.
  • апельсин              1 шт.(150 мл. соку + цедра)
  • ванільний цукор      (за смаком)
  • розпушувач тіста      1 ч.л.
   Приготування:
  1. Натираючи апельсин на мілкій тертці зчищаємо цедру, не забуваючи, що цедра - це лише помаранчева частина, без білої, яка дає гіркоту.
  2. Вижимаємо сік з апельсина (приблизно 150 мл.).
  3. На водяній бані розтоплюємо масло та трішки охолоджуємо.
  4. До масла додаємо яйця, ванільний та звичайний цукор, перемішуємо.
  5. До суміші додаємо сік і цедру апельсина.
  6. Додаємо просіяне через сито борошно разом з розпушувачем та ретельно перемішуємо до однорідності. Можна також використовувати і міксер, проте на мою думку рецепт настільки простий що можна обійтись і без нього. 
  7. Викладаємо тісто на 2/3 в форми для випікання. Та ставимо їх у розігріту до 180 градусів духовку, випікаючи 30 хв. Готовність перевіряємо зубочисткою, проткнувши мафін по середині - паличка повинна вийти сухою та чистою. 
  8. Готові мафіни витягуємо з формочок і охолоджуємо.
   Після цього можна смакувати вкусняшками, смачного!


   Ці мафіни чудово підійдуть і для святкового сніданку, наприклад, я готувала такий сніданок мамі 8-го березня, вона дуже зраділа такому маленькому смачному сюрпризу! :)















Порадуйте і Ви своїх близьких! ;)

Немає коментарів:

Дописати коментар