неділя, 17 серпня 2014 р.

Джем зі слив



   Привіт! Ну от я вже вдома і готова потішити Вас новим рецептом. У бабусі якраз дозріли сливи, тому я цілих два дні варила спочатку сливовий компот, а потім джем. Компот пофотографувати не вийшло, тому презентую рецепт лише джему + декілька фото. Якщо буде бажання пишіть в коментарі і я напишу там рецепт компоту. 


Джем


Потрібно (на 1 кг. слив):

  • цукор - 1 кг.
  • вода - 1 скл.

Приготування:

1. Сливи помити, видалити кісточки.

2. У велику каструлю наливаємо воду та додаємо сливи, доводимо до кипіння та варимо 5-8 хвилин постійно помішуючи.

3. Додаємо цукор та помішуючи варимо до готовності на сильному вогні та не забуваємо знімати пінку.


4. Готовий джем перекласти в, ще гарячі, стерилізовані банки, накрити рушником, дати охолонути, після чого банки щільно закрити чистим пергаментом та обв'язати.    



Ось і все, добраніч:)

Немає коментарів:

Дописати коментар