неділю, 10 серпня 2014 р.

Шоколадно-апельсиновий торт

   


  





   Усім привіт! Ніжний, з розряду тих, які тануть у роті – шоколадний бісквіт, пропитаний свіжовижатим апельсиновим соком і лікером, змащений легким, немов хмаринка – кремом зі щойно збитих вершків та цедрою апельсина – ШОКОЛАДНО-АПЕЛЬСИНОВИЙ ТОРТ! Це все про що я можу зараз думати… Я ,здається, скромна дівчина, але можу сказати не вагаючись, що цей торт один з кращий, які я 
коли-небудь куштувала! Якщо це вас зацікавило, то час вже розпочинати…)



Потрібно
для бісквіта:


  • борошно – 100 г.
  • какао-порошок – 3 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • масло – 100 г.
  • цукрова пудра – 75 г.
  • чорний шоколад – 100 г.
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 100 г.
  • сіль – щіпка


для пропитки коржів:


  • сік двох апельсинів
  • цукор – 0,5 ст.
  • апельсиновий лікер – 2 ст.л. (за бажанням)


для крему:


  • вершки 33% жирності – 200 мл.
  • сир кисломолочний – 100 г.
  • цедра апельсина
  • цукрова пудра – 100 г


для шоколадної глазурі:


  • чорний шоколад – 100 г.
  • масло – 1 ст.л.
  • + тертий шоколад та дольки апельсина для прикраси торта
   Приготування:

1. Починаємо приготування торта з тіста, для цього змішуємо  борошно, какао-порошок та розпушувач.




2. В окремій мисці розтираємо масло з цукровою пудрою.




3. Шоколад ставимо розтоплюватись на парову баню. В той час відділяємо жовтки від білків, жовтки розтираємо з половиною цукру та сіллю (білки ж відділяємо у чисту суху миску, вони будуть потрібні нам пізніше).



4. До розтертого масла з цукровою пудрою поступово вливаємо розтоплений шоколад та жовтки, все перемішуємо та додаємо просіяні борошно, какао та розпушувач. Все ретельно перемішуємо.



5. Тепер беремо білки та невикористану половину цукру та збиваємо їх за допомогою міксера до стійкої піни, яку обережно по частинам вмішуємо в тісто.




6. Роз’ємну форму для випічки змащуємо шматочком масла та заповнюємо тістом. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів, протягом 35-40 хвилин.



7. В той час, коли бісквіт печеться ми готуємо апельсиновий крем. Для цього в блендері збиваємо сир, цукрову пудру та цедру апельсина до однорідної гладкої маси.




8. Потім ми збиваємо вершки до стійкої піни (це зробити досить просто, якщо знати деякі правила, саме про це і буде мій наступний пост). Обережно перемішуємо  збиті вершки з сирно-апельсиновою масою. Ось ми і отримали крем для нашого торту:)



9. За цей час наш бісквіт уже пропікся, тому дістаємо його з духовки, даємо час трохи охолонути після чого дістаємо бісквіт з форми та залишаємо до повного охолодження.
10. В той час поки бісквіт охолоджується ми приготуємо пропитку. Вона потрібна для того, щоб  бісквіт став більш м’яким. Отже вижимаємо сік з двох апельсинів до якого додаємо цукор та доводимо цю суміш до кипіння. Даємо час трохи охолонути, після чого за бажанням додаємо 2 столові ложки апельсинового лікеру.
11. Вже охолоджений бісквіт розрізаємо на 2-3 частини за допомогою довгого ребристого ножа для хлібу. Кожний корж пропитуємо апельсиновим сиропом.



12. Після чого починаємо збирати наш торт. На нижній корж викладаємо сирно-апельсиновий крем та накриваємо верхнім коржем.




13. За задумом верхній корж торта – покритий шоколадною глазур’ю, для якої на паровій банні розтоплюємо шоколад та масло. Готову глазур ллємо починаючи з центру верхнього коржа, рівномірно розприділяючи її по всьому коржі. Для того щоб глазур затверділа відправляємо торт в холодильник на 20 хвилин.



14. Дістаємо торт з холодильника та прикрашаємо торт за власним бажанням, мій варіант на фото.



15. Перед подачею даємо тортові декілька годинок спокою, щоб він краще пропитався.
Торт дуже смачний!! Перший варіант готувала в подарунок на День Народження, тому немає фото в розрізі, але я постаралась та приготувала його ще раз, вже для своїх, домашніх і навіть вигадала ще один варіант збирання. Для цього варіанту просто розділіть крем на дві частини, першу – між коржами, другу – на верхній корж, от і все… Залишається лише прикрасити за власним бажанням.



  
  Смачного! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар