вівторок, 12 серпня 2014 р.

Домашнє морозиво ;)



   Вітаю усіх! У мене є цікаве питання, з якого я і розпочну сьогоднішню статтю: " що з їжі нагадує Вам про дитинство?" (з нетерпінням чекатиму відповідей у коментарях). А поки розповім про смак мого дитинства - морозиво! Пам'ятаю, коли була ще зовсім мала і все літо проводила у бабусі з дідусем у селі, там майже щодня проїжджала машина, яка обмінювала різні продукти на морозиво і це була моя манія(!), я вишукувала курячі яйця у всяких важкодоступних для дорослих місцях і обмінювала їх на, як тоді мені здавалось, найсмачніші ласощі всіх часів і народів:D Ну от пройшло вже скільки років, проте я досі люблю ці холоднющі ням-нямки , а особливо у літню спеку! Тому і вирішила сьогодні поділитись з Вами цим простим рецептом морозива приготованого у домашніх умовах. Відразу скажу що персики можна заміняти на будь-що(!), але рекомендую використовувати сезонні фрукти/овочі, тим паче що літом їх асортимент навіть змушує подумати вибрати полуниці, чи можливо кавун, диню, банан... а може все і відразу(?О_о), головне правильно обробити ці продукти перед вживанням (якщо будуть питання - звертайтесь). Ну от і все, Ваша черга писати про своє дитинство і готувати холоднющі ням-нямки! :)




Потрібно:
  • персики     -  400 г.
  • сметана 20% - 400 г.
  • згущене молоко - 1 банка.
Приготування:

1. Персики миємо, очищаємо він шкірки та подрібнюємо у блендері. + за бажанням можна протерти пюре через сито, щоб позбутись м'якоті.



2. У пластиковому контейнері змішуємо сметану, згущене молоко та пюре і ставимо у морозильну камеру.




3. Для того щоб морозиво наситилось киснем і не утворювались льодяні кристалики, кожні 2 години дістаємо з морозильної камери та ретельно перемішуємо.



Ось і все, приємного перегляду! ;)

6 коментарів:

  1. Мої вітання, у Вас гарний блог, дуже яскравий, все чітко описано, а предісторія перед рецептом заставила посміятись і згадати моє дитинство. Тому я маю відповідь на питання, смак мого дитинства - тархун... якщо не знаєте то це вода така, нажаль зараз вона хоч і продається у магазинах та має зовсім інший смак, от така сумна історія. Вам бажаю натхнення для розвитку блогу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Величезне ДЯКУЮ, я стараюсь щоб у блозі було затишно, тому пишу таке веселеньке з свого життя, а не просто рецепт, тому дуже рада що підняла настрій!))
      Тархун, я знаю що це вода така зеленого кольору, мені бабуся колись казала рецепт домашнього! Завтра я якраз до неї їду то розпитаю і можливо закину такий рецепт... Хоча на всі 100% не впевнена що результат буде такий же, сподіваюсь бабуся не підведе:))

      Видалити
  2. в мене смак дитинства це мамин борщ, обичний червоний борщ з сметаною)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ахха, а в мене це і досі одна з улюблених страв!)
      але дитинство більше нагадує морозиво))

      Видалити
  3. шарлотка та бантики(варгани здається,ми їх по іншому називаємо)
    ♥♥♥

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шарлотка це і моя любов, раз в місяць точно готую)

      Видалити