середу, 20 серпня 2014 р.

М'ясо по французьки (удосконалене)



   Усім привіт! Сьогодні я, як і обіцяла, нарешті приготувала ще один варіант м'яса по французьки, за моїм удосконаленим рецептом та ще й з соусом(!). Цей рецепт дуже відрізняється від класичного, тому що перед запіканням я обсмажила свинину та цибулю, додала соус та помідори, також змінила спосіб подачі; мені завжди подобались подібні запіканки у порціонних формочках, наприклад, я завжди готувала в них грибний жульєн, тепер і м'ясо по французьки теж завжди готувати саме так! 
   Цей удосконалений рецепт, мені подобається більше, тому що його приготування займає значно менше часу, через попереднє обсмаження. Також, на мій погляд, набагато зручніше їсти маленькі шматочки свинини... Та я щось, як завжди занадто багато говорю, тому швиденько приступаємо до справи!! 




Потрібно: (на 2 порції)

  • м'ясо свинини     - 200 г.
  • цибуля            - 1/2 шт.
  • помідора          - 1 шт.
  • голландський соус - 50 г.
  • вершки            - 60 мл. 
  • сир               - 2 ст.л.
  • масло             - 1 ст.л.
  • сіль, перець      - за смаком


Приготування: 

1. Готуємо голландський соус, його рецепт легко знайти на просторах інтернету, тому ще раз все переписувати марна справа.


2. Свинину промиваємо, нарізаємо шматочками 2х2см та обсмажуємо на маслі.


3. Обсмажену свинину викладаємо у формочки змащені маслом. Після чого на неї викладаємо 0,5 ч.л. соусу.


4. Цибулю нарізуємо півкільцями, викладаємо у формочки та знову змащуємо тонким шаром соусу.


5. Бланшируємо помідори, знімаємо шкірку, нарізуємо тонкими шматочками та викладаємо у формочки.


6. Вершки кімнатної температури виливаємо у формочки.



7. Формочки ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. 


8. Дістаємо формочки, посипаємо тертим сиром та ставимо назад у духовку на 10 хвилин.



9.Дістаємо наше м'яско з духовки та їмо! Ось і все, смачного!;)



2 коментарі:

  1. Оль, привіт! В мене одне прохання,може ти покажеш пошаговий рецепт соусу? Бо в мене завжди труднощі з всякими соусами, можливо твій рецепт допоможе мені в цьому:))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Привіт, так! Я навіть постараюсь викласти відео, але доведеться трішки зачекати..)

      Видалити